Hlavní obsah

ČT spustí Vraždy v kruhu s Trojanem a Krajčem

Právo, (zaj)

Nový krimiseriál veřejnoprávní televize Vraždy v kruhu, který začíná ČT 1 vysílat v pondělí, nabídne dvanáct zločinů, k jejichž vyřešení pomáhá kriminalistovi Ivanu Trojanovi i kolega upoutaný na vozík Richard Krajčo a jeho manželka Hana Vagnerová.

Foto: Česká televize

Ivan Trojan v novém krimiseriálu

Článek

„Není to akční kriminálka, policisté za pachateli v ní tolik neběhají, jak jsou diváci možná v poslední době zvyklí, jde v ní hlavně o postupy při odhalování pachatele,“ říká k seriálu Ivan Trojan, jehož postava se zajímá taky o astrologii a považuje ji za inspiraci i pro řešení svých případů.

„Každé znamení si nese nějaké charakteristické rysy, které kriminalistům často pomůžou k dopadení vraha,“ dodává k tomu Richard Krajčo, který jako Trojanův nový kolega tráví většinu času zjišťováním podrobností k případu.

Seriál podle námětu a scénáře Ivy Procházkové tak sice sleduje především věcný průběh pátrání a kriminalistické postupy, nicméně profesní krimi se pokouší ozvláštnit fantastickou rovinou. A protože k odhalení pachatele pomáhá právě astrologie, sérii samostatných případů tvoří dvanáct vražd, jako je dvanáct znamení zvěrokruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám