Hlavní obsah

Nejprodávanějším albem loňska je soundtrack

Právo, Jaroslav Špulák

Servis Mediatraffic.de vydal neoficiální výsledky prodeje alb za roku 2014. Podle nich se na prvním místě umístil soundtrack k filmu Frozen, jenž byl v českých kinech uváděn pod názvem Ledové království.

Foto: Universal Music

Nové album Taylor Swiftové nazvané 1989

Článek

Vyšel sice již na konci roku 2013, ovšem během loňska se ho prodalo 7,06 miliónu kusů. Na této desce je i hitová skladba Let It Go, kterou zpívá americká vokalistka Demi Lovato.

Vítězné kolekce se prodalo o více než dva milióny kusů více než druhého alba v pořadí, desky zpěvačky Taylor Swiftové nazvané 1989. I to je ale obrovský úspěch, protože mladá Američanka svou nahrávku vydala až na sklonku října roku 2014. Během loňského roku se jí prodalo 4,62 miliónu kusů.

Třetí pozice v hitparádě nejprodávanějších alb, do které se započítávají kusy prodané legálně elektronicky i fyzicky, patří britskému písničkáři Edu Sheeranovi. Svého loňského alba X prodal 3,49 miliónu kusů. Čtvrtá příčka náleží britským Coldplay, jejichž loňského alba Ghost Stories se prodalo 3,04 miliónu kusů. Páté místo obsadil britský zpěvák Sam Smith, jehož kolekce In The Lonely Hour se loni prodalo 2,88 miliónu kusů.

Připomeňme, že v roce 2013 se prodalo nejvíce desky Unorthodox Jukebox amerického zpěváka Bruna Marse, a to čtyři milióny kusů. Jemu ani letošnímu vítěznému soundtracku se ale nepodařilo v prodejních číslech přiblížit fenomenálnímu výsledku britské zpěvačky Adele z roku 2011. Tehdy se jejího alba nazvaného 21 prodalo 15,3 miliónu kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám