Hlavní obsah

Legálně nejstahovanější je Thom Yorke

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legálně nejstahovanějším interpretem roku 2014 na BitTorrent sítích (stránky, které uživatelům umožňují nasdílet data na svém disku a nechat je odtud stahovat) je britský hudebník Thom Yorke. Ten v září na BitTorrentu zveřejnil album Tomorrow’s Modern Boxes, přičemž už za čtyřiadvacet hodin zaznamenal 116 tisíc a za první týden až 1,1 miliónu stažení.

Foto: ČTK

Britský hudebník Thom Yorke.

Článek

„Použili jsme tuto novou verzi BitTorrentu na distribuci nového alba. Je to experiment. Pokud bude tento systém fungovat, může se z něj stát efektivní způsob, jak vrátit kontrolu nad internetovým obchodem zpět do rukou lidí, kteří daná díla vytvořili,“ uvedli tehdy v oficiálním prohlášení producent desky Nigel Godrich a Yorke, který je známý především jako frontman kapel Radiohead a Atoms For Peace.

Na druhé příčce legálně nejstahovanějších interpretů roku 2014 se umístil americký dýdžej, producent a rapper Diplo. Na třetí skončil slovinský umělec Gramatik, čtvrté je americké hiphopové trio De La Soul a první pětku uzavírá kanadská elektronická dvojice Zeds Dead.

Reklama

Výběr článků

Načítám