Hlavní obsah

Dva zoufalci v novém filmu od režiséra Okresního přeboru

Novinky, Stanislav Dvořák

V únoru zamíří do kin Kobry a užovky, nový film uznávaného režiséra Jana Prušinovského, který má na kontě Okresní přebor nebo Čtvrtou hvězdu. Do hlavních rolí dvou zoufalců obsadil bratry Matěje Hádka a Kryštofa Hádka.

Kobry a užovky - trailer

 
Článek

”Ten text se mi dostal do ruky někdy okolo roku 2011. Když jsem ho dočetl, dostal jsem strašný vztek, že jsem ho nenapsal já. Tak jsem se s Jaroslavem Žváčkem spojil a přesvědčil jsem ho, abych ho mohl alespoň režírovat,“ řekl režisér.

„Moje první setkání s bratry Hádkovými proběhlo v nějakém pražském klubu v brzkých ranních hodinách. To už je hodně dlouho. V tom scénáři je několik scén, které mi vzpomínku na Hádky za rozbřesku okamžitě oživily. Kryštof s Matějem se také střídali v jednom bytě v činžáku, kde jsem chvíli bydlel. Měl jsem spoustu času je tak nějak studovat, aniž by o tom vůbec věděli. Nabídku přijali okamžitě, nedělal jsem žádné kamerovky. Já jsem na tento film vlastně nedělal kamerovky s nikým,“ doplňuje Prušinovský.

Hlavní postavy jsou totální zoufalci - Užovka (Matěj Hádek), který nemá před čtyřicítkou ani práci, ani ženu, ale je rozumnější než jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek), feťák a zlodějíček, který žije s věčně opilou matkou (Jana Šulcová).

Dále hrají Jan Hájek, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková či David Máj. V kinech bude snímek 19. února 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám