Hlavní obsah

ČT bude v příštím roce hospodařit s rozpočtem 6,956 miliardy

Česká televize bude v příštím roce hospodařit s vyrovnaným rozpočtem 6,956 miliardy korun, což je o 90 miliónů méně, než byl plánovaný rozpočet na letošní rok. Na zasedání Rady ČT to uvedl předseda Dozorčí komise Rady Jiří Staněk. Rada následně návrh rozpočtu schválila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

„Inkaso televizních poplatků, které je hlavním zdrojem příjmů České televize, je očekáváno ve výši 5,675 miliardy korun,” řekl Staněk. Uvedl, že příjmy za prodej reklamy, sponzoringu a práv by měly být zhruba 630 miliónů korun, což je o 85 miliónů více než roce 2014. Nárůst podle něj způsobil například vyšší plán prodeje práv. Mzdové náklady by měly být 1,789 miliardy korun, což je úroveň shodná s letošním rokem.

Hlavní nákladovou složkou rozpočtu zůstávají externí náklady na výrobu. Pro příští rok je ČT plánuje ve výši 2,253 miliardy korun, budou tedy o 103 miliónů nižší než letos. Pokles je podle Staňka způsoben hlavně tím, že v příštím roce se nekoná žádná velká mezinárodní akce typu olympijských her nebo mistrovství světa ve fotbale.

Investice mají v příštím roce činit 742 miliónů korun. K hlavním investicím patří výstavba brněnského televizního studia nebo investice do digitálních technologií.

Reklama

Výběr článků

Načítám