Hlavní obsah

Nová alba: Szidi Tibias, Björk nebo Take That

Právo, Jaroslav Špulák

Několik dnů před Vánocemi již tolik alb nevychází. Ta, která se ale na trh dostala až nyní, rozhodně stojí za pozornost. Třeba nové šansony Szidi Tobias nebo živá nahrávka Islanďanky Björk.

Článek

Szidi Tobias: Jolanka

Foto: Pavian Records

Album, které je na rozdíl od předchozích počinů slovensko-maďarské zpěvačky o poznání veselejší, je věnováno její matce. Sama si na ně ostatně napsala klíčový text, ve kterém na ni vzpomíná. Je to dobrá nahrávka plná pokory, smutku i naděje.

 Björk: Biophilia - Live

Foto: Mystic Records

Na čtyřech nosičích se posluchač vrátí do doby, kdy islandská zpěvačka Björk koncertovala s materiálem k nahrávce Biophilia. Záznam na třech cédéčkách a jednom DVD pochází ze září loňského roku z Londýna. Je to krásná alternativní nahrávka ženy se zajímavými nápady a kouzelným hlasem.

Různí: Hobbit: The Battle Of The Five Armies

Foto: Universal Music

Hudba k novému filmu režiséra Petera Jacksona Hobit: Bitva pěti armád, který bude mít českou premiéru ve čtvrtek. Hudbu k němu složil Howard Shore, a právě jeho skladby tvoří páteř soundtracku.

Primordial: Where Greater Men Have Fallen

Foto: Mystic Production

Irská kapela z Dublinu mísí ve své tvorbě prvky black metalu s folklórem. Výsledkem je i na její osmé desce velice zajímavý hudební mix, v němž se snoubí přirozená metalová tvrdost a folková melodičnost.

Take That: III

Foto: Universal Music

Sedmé studiové album bývalého britského boyband Take That. Nové písničky produkovali Greg Kurstin (jeho producentské mistrovství znají i Lana Del Rey nebo Katy Perry), John Shanks, jenž se podílel na předešlých deskách Take That, Stuart Price (Madonna, The Killers) a Jeff Lynn (ELO, Paul McCartney, Tom Petty). Výsledkem jsou příjemné melodické popěvky.

Reklama

Výběr článků

Načítám