Hlavní obsah

Muzikál Mauglí propojí svět slyšících a neslyšících

Právo, Radmila Hrdinová

V neděli 7. prosince od 19 hodin uvede pražské Divadlo Kalich ve spolupráci s Centrem pro dětský sluch Tamtam výjimečné úspěšné představení muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Mauglí pro neslyšící.

Foto: Richard Kocourek

Mauglího v muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové hraje Jan Cina.

Článek

Bude to první muzikálové představení v České republice kompletně tlumočené do znakového jazyka profesionálními tlumočníky. Umožní tak i divákům se sluchovým postižením odnést si plnohodnotný kulturní zážitek, primárně určený jen slyšícímu publiku. Každá postava bude mít svého tlumočníka. Představení jinak proběhne normálně, nebude kráceno ani upravováno.

Centrum pro dětský sluch Tamtam o.p.s., poskytující komplex služeb pro rodiny s dětmi se sluchovým postižením a dospělé neslyšící osoby, pořádá podobné kulturně osvětové akce každý rok. Díky nim se řada slyšících dětí i dospělých poprvé setkává s neslyšícími a mají tak možnost se blíže seznámit s jejich problémy, potřebami a odlišnou kulturou. Pro účastníky se sluchovým postižením jsou tato setkání významnou kulturní i společenskou událostí, kde mohou bez problémů komunikovat ve svém přirozeném jazyce.

Mauglího si v tomto unikátním představení zahraje Jan Cina, Baghíru Jan Sklenář, Balúa Michal Pleskot, Šer Chána Juraj Čiernik, Rašmí Michaela Doubravová. Mauglí v hravém nastudování režisérského dua SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský) patří k nejlepším muzikálovým produkcím pro celou rodinu, jaké pražský muzikálový trh nabízí.

Reklama

Výběr článků

Načítám