Hlavní obsah

Jak Vojta Dyk vyrábí Desku

Že by Vojtěch Dyk měnil povolání a stával se truhlářem? Nikoliv, pouze natočil spolu s bandleaderem B-Side Bandu Josefem Buchtou video pozvánku na nové CD, které vychází v úterý a nese název Deska! A odpoledne jej také pokřtí herecký pár Jana a Viktor Preissovi.

Vojta Dyk: Deska

 
Článek

Deska završuje čtyřletou spolupráci Vojtěcha Dyka a brněnské kapely B-Side Band a podle shodného tvrzení zpěváka a šéfa kapely jde o přirozené ukončení etapy „bez studiového CD“. Na Desce se vesměs objevuje zcela nový repertoár.

„Skladby, které hrajeme pravidelně a dlouho, jsou na CD pouze dvě. A to z toho důvodu, že ještě nikdy nebyly studiově natočeny. Jinak samé prvotiny, novotiny a čerstvosti,“ říká Vojtěch Dyk. Autorsky se na skladbách pro studiové CD Deska podíleli skladatelé Ondřej Brousek, Boris Urbánek nebo baskytarista B-Side Bandu Tomáš Vunderle Koudelka a další.

„Všechno jsou to autoři z kapely a okolo kapely. Všichni jsou v naší ‚bísajdbendodykovské‘ rodině. Každopádně než taková píseň vznikne, tak se neustále vyvíjí a žije si svým životem, než se dostane do podoby, v jaké ji uslyšíte na Desce,“ dodává bandleader B-Side Bandu Josef Buchta. Jako bonus se na cédéčku objevuje i Dvořákovo Largo v novém aranžmá Borise Urbánka, jehož úryvek doprovází i videospot.

A otázku, zda bude nadále dělit svůj profesní čas mezi koncertování a hraní, nebo je Deska signálem, že se bude věnovat víc hudbě, zpěvák vlastně neřeší. „Deska je signálem, že vychází Deska. O ničem jiném to nesvědčí. Já se asi budu furt potulovat mezi backstagemi, divadelními kluby a dotočnými filmů. To tak prostě asi zůstane. A až se toho nabažím, začnu pěstovat plodiny, chovat dobytek a vyrábět housle, tak si to představuju tak za 20 let... Anebo to taky bude úplně jinak,“ tvrdí Vojta Dyk, který do svých nejbližších plánů řadí především jarní koncertní šňůru Deska Tour, která proběhne od 18. února do 18. dubna příštího roku a natáčení nového filmu s režisérem Ivanem Fílou.

Reklama

Výběr článků

Načítám