Hlavní obsah

Jatka 78 poprvé hostí zahraniční soubory

Právo, (rh)

V nově otevřeném kulturním prostoru Jatka 78 v pražských Holešovicích se během víkendu poprvé představí zahraniční soubory nového cirkusu. Od 29. listopadu do 3. prosince v rámci akce „Cirkusový jatka“ vystoupí zahraniční soubory nového cirkusu.

Foto: Archiv Jatka 78

V projektu Analog účinkují přední akrobati, tanečníci a performeři.

Článek

První dva večery budou patřit speciálně připravenému projektu Analog, ve kterém účinkují přední akrobati, žongléři, tanečníci a performeři z Berlína doprovázeni živou hudbou. Vůdčí osobnosti projektu Ethan Law a Florian Zumkehr nabídnou dva večery plné mistrovského provedení novocirkusových disciplín od žonglování, přes acro jógu, hand to hand akrobacii, čínskou tyč až po tanec.

Další tři večery pak na Jatkách 78 ovládne dánsko-francouzsko-španělská formace Sisters, která přijede s představením Clockwork plným prvotřídní akrobacie, jaká v České republice nebývá často k vidění - například čínskou tyč nebo german wheel. Inspirací tvůrcům se stal hodinový strojek a dokonalá souhra a načasování v jeho útrobách. Stejně jako kolečka strojku jsou umělci na scéně na sobě naprosto závislí, mentálně i fyzicky - tanec rukou, nohou, hlav a těl spojuje tři jedince v jediný organismus.

Foto: Archiv Jatka 78

Představení Clockwork nabídne i techniku german wheel.Představení Clockwork nabídne i techniku german wheel.

„Přesně takové soubory chceme v Jatkách78 uvádět - představují to nejlepší ze současného světového divadla,“ láká na oba večery Rosťa Novák, principál souboru Cirk La Putyka, který Jatka78 provozuje.

Jatka78 jsou otevřeným prostorem, který nabízí ideální podmínky pro žánr nového cirkusu, současného tance, pohybového i činoherního divadla. Od 5. listopadu do 19. prosince zde probíhá tzv. Preview - zkušební provoz, který nabízí představení vůdčích osobností české progresivní scény: souboru Cirk La Putyka, který projekt Jatek78 inicioval, dále SKUTR, 420PEOPLE, VOSTO5, Lenka Vagnerová and company, Činoherák Ústí nebo 11:55.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám