Hlavní obsah

Nové knihy: Roth, Kundera, Nesvadbová, Karjel a Zuna

Právo, František Cinger

Novinky nabízejí pokračování série próz Philipa Rotha, další svazek esejů Milana Kundery, povídky a fejetony Báry Nesvadbové, vyprávění Matěje Hořavy z českých vesnic v rumunském Banátu i trojici děl švédských autorů. Nemohou chybět ani komiksy a to hned dva.

Článek

Philip Roth:

Pražské orgie

Nové knihy

Nathan Zuckerman se vydává v polovině 70. let minulého století do Prahy, aby pátral po rukopisu umučeného židovského autora. V národě devastovaném totalitou pozná spisovatele, jejichž dílům byla přisouzena existující mocí taková závažnost, že je bylo nutné zakázat.

Mladá fronta, přeložili Jiřina Kynclová a Karel Kyncl, 104 stran, 199 Kč

Milan Kundera:

O hudbě a románu

Nové knihy

Sedmý svazek autorových esejů nabízí úvahy týkající se vztahu těchto dvou umění. Není to ostatně žádné nedorozumění, že za knihu Zrazené testamenty – z níž pocházejí obě části této knížky – mu byla v roce 1996 udělena cena americké Společnosti hudebních skladatelů.

Atlantis, 98 stran, 145 Kč

Barbara Nesvadbová:

Pralinky

Nové knihy

Povídky a fejetony ženy, matky, která je stále otevřená setkáními s mužem s velkým M. Příběhy a úvahy o lásce, přátelství, věrnosti i nevěře, naději i zklamání.

Motto, 144 stran, 229 Kč

Matěj Hořava:

Pálenka. Prózy z Banátu

Nové knihy

Rumunsko. Banát. Vesničky, v nichž už téměř dvě století žijí čeští krajané. Do jedné z nich přijíždí mladý učitel z Moravy, aby zapomněl. Ale každodenní realitu života a nesmělé pokusy začlenit se do uzavřené komunity mu čím dál více zastiňují neodbytné vzpomínky.

Host, 120 stran, 199 Kč

Catharina Ingelman-Sundbergová:

Brambory na vloupačku

Nové knihy

Příběhy party důchodkyň, která se rozhodne, že je lepší nechat se zavřít do kriminálu než úpět ve starobinci. Märtha, Lumen, Motyka, Stina a Anna-Greta se v domově důchodců Diamant ukrutně nudí. Jídlo je nevalné, zacházení špatné, mají málo pohybu a vedení šetří, kde může.

Argo, přeložila Helena Matochová, 344 stran, 359 Kč

Robert Karjel:

Švéd

Nové knihy

Ernst Grip, bývalý agent švédské tajné policie, je povolán do zámoří, aby americkým kolegům pomohl odhalit totožnost vězně, o němž se domnívají, že je Švéd. Společně s agentkou FBI Shaunou Friedmanovou se ocitá na vojenské základně v Indickém oceánu.

Plus, přeložila Helena Matochová, 318 stran, 369 Kč

John - Henri Holberg a kolektiv:

Temnější odstíny Švédska

Nové knihy

Sedmnáct povídek unikátní krimiantologie, mezi nimiž jsou příběhy z pera takových švédských literárních velikánů jako Stieg Larsson, Henning Mankell, Åsa Larssonová, Johan Theorin či Håkan Nesser.

Host, přeložila Azita Haidarová, 500 stran, 349 Kč

Tom Clancy, Mark Greaney:

Skrytá moc

Nové knihy

Thriller o tom, jak se prezident Ryan snaží zmařit ruskou agresi, jeho syn vede tichou válku s nemilosrdným nepřítelem, pravděpodobnost globálního konfliktu den ode dne stoupá – a šance lidstva na přežití se rapidně zmenšuje…

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 528 stran, 399 Kč

Pavel Zuna:

Slavné dny : 50 + 2 příběhy, které psaly historii

Nové knihy

Příběhy zkušeného novináře, který se rozhodl pohlédnout za oponu dějin. A znovu zjistit, jak vlastně vznikalo Československo. Proč byla svržena atomová bomba. Jak došlo k výbuchu Černobylu. Kde byl poslední koncert Beatles. A proč skončila éra vzducholodí?

Kniha Zlín, 332 stran, 499 Kč

Emmanuel Guibert, Alain Keler:

Zprávy od Alaina

Nové knihy

Spojení fotografií válečného a dokumentárního fotografa Alaina Kelera a kreseb Emmanuela Guiberta dává nahlédnout do života evropských Romů, nejpočetnější menšiny starého kontinentu. Vypráví o diskriminaci a lhostejnosti, s  níž se Romové dennodenně střetávají.

Meander, přeložila Alena Jurión,95 stran, 330 Kč

Jim Lee, Scott Snyder:

Superman Nespoutaný: Kniha první

Nové knihy

Když se během jediného dne zřítí do moře třináct umělých družic, hlavním podezřelým je zcela logicky Lex Luthor – navzdory tomu, že je stále ještě za mřížemi. Vyvstává však ještě podivnější otázka: pokud pádu posledního satelitu nezabránil Superman, tak kdo?

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 152 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám