Hlavní obsah

Film o Janis Joplin natočí Vallée

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma roky se objevila krátká zprávička, že Lee Daniels uvažuje o prvním celovečerním životopisném filmu zachycujícím vzlety a pády největší rockerky 60. let Janis Joplin. Nakonec se ale látky ujal kanadský režisér Jean-Marc Vallée.

Foto: Reuters

Amy Adamsová má hlavní roli.

Článek

Podle aktuálních informací bude Vallée točit snímek Janis Joplin: Get It While You Can s Amy Adamsovou v hlavní roli. Ta padla do oka i předešlému režisérovi. Ještě před tím měli režírovat Fernando Meirelles a Catherine Hardwicková a v souvislosti s hlavní rolí se mluvilo i o Renée Zellwegerové a o zpěvačce Pink. K projektu nazvanému původně podle slavného hitu Piece of My Heart se schylovalo kolem roku 2003. Ani avizovaná účast Zellwegerové ale nezabránila tomu, aby byl film pozastaven.

Amy je zkušená čtyřicetiletá herečka, která se už představila v desítkách amerických filmů, často kvalitních, i když nikdy moc nedostávala hlavní role. Hrála např. ve filmech Chyť mě, když to dokážeš, Králové rocku, Junebug, Soukromá válka pana Wilsona nebo Fighter. Věkově se ale na roli legendární rockové zpěvačky moc nehodí, ta totiž byla na vrcholu kolem pětadvaceti a nedožila se ani třicítky.

Foto: Profimedia.cz

Janis Joplin

Janis Joplin patří k nejvlivnějším zpěvačkám 20. století. Zúčastnila se festivalu ve Woodstocku a inspirovala stovky umělců po celém světě. V letech 1966-1970 převrátila svět rocku naruby s deskami Big Brother and the Holding Company, Cheap Thrills, I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama! a Pearl. Vydala toho málo, ale všechno, co stihla udělat, bylo špičkové.

V pouhých 27 letech, 3. října roku 1970, zemřela. Paradoxně v době, kdy přestala brát drogy a hodlala se vdát a založit rodinu. Se svým milencem Sethem se ale toho dne pohádala. Chvíli ještě pracovala ve studiu na posledním songu Buried Alive In The Blues a když jí Seth nebral telefon, Janis se podle svědků opila. Krátce po návratu do hotelu zemřela.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám