Hlavní obsah

V sobotu se v Praze představí Klaxons. V klubu asi naposledy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská newraveová kapela Klaxons se v sobotu 22. listopadu představí v Praze. Její koncert se uskuteční v Lucerna Music Baru, předkapela Fenech Soíler začne hrát už kolem devatenácté hodiny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Klaxons (Jamie Reynolds) loni na festivalu Rock for People v Hradci Králové

Článek

Klaxons nedávno oznámili, že už nehodlají dále absolvovat klubová koncertní turné, takže je pravděpodobné, že je čeští příznivci budou moci v klubu vidět naposledy. Kapela nicméně nevyloučila, že bude pokračovat v koncertování na festivalech a ve velkých prostorech.

V sobotu přijede do Prahy představit především své poslední album Love Frequency, které je třetí v její diskografii. Vznikalo už během loňského roku a předznamenal ho singl There Is No Other Time. „Je to upřímné svědectví o technologickém a osobním pokroku,“ říká k novince zpěvák a baskytarista Jamie Reynolds.

Klaxons vznikli v Londýně v roce 2005. Poprvé na sebe výrazně upozornili v roce 2007 debutem Myths of the Near Future, za který si odnesli Mercury Music Prize. O tři roky později vyšla kolekce Surfing the Void.

Kapelu tvoří Jamie Reynolds (baskytara, zpěv), James Righton (klávesy, zpěv), Simon Taylor-Davies (kytara) a George Latham (bicí). V České republice se naposledy představili loni na festivalu Rock for People. Vstupenky na sobotní koncert jsou stále v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám