Hlavní obsah

Slovenská televize dostala pokutu za českou sci-fi z roku 1982

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokutu ve výši 663 eur (přes 18 tisíc Kč) zaplatí slovenská komerční televize Joj za nevhodné označení české sci-fi komedie z roku 1982 Srdečný pozdrav ze zeměkoule. Televize totiž film označila za nevhodný pro děti do sedmi let a podle televizní rady je tento film určený pro diváky nad 12 let.

Foto: Filmové studio Barrandov

Július Satinský ve sci-fi komedii Oldřicha Lipského Srdečný pozdrav ze zeměkoule

Článek

Tajemník rady Ľubos Kukliš vysvětlil, že film obsahuje expresivní a vulgární vyjadřování a milostné scény. „Ty klasifikují program jako nevhodný pro diváky do 12 let,“ odůvodnil rozhodnutí rady.

Diskutující na internetu se nad udělením pokuty pozastavují a srovnávají tento film z roku 1982 s dnešními filmy. „Upoutávky na dnešní brutální krvavé filmy běží klidně před večerníčkem a žádná rada to neřeší. Místo toho udělí pokutu za to, že je ve starém filmu Naďa Konvalinková nahá,“ napsal diskutující František. „Ve filmu zazní asi dvě expresivní slova a toto je nevhodné pro děti? Členové rady asi neviděli žádný současný film,“ dodává Ondrej.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Film režíroval Oldřich Lipský a v hlavních rolích filmu hrají Milan Lasica, Július Satinský, Jiří Menzel a Naďa Konvalinková. Lasica se Satinským představují mimozemšťany, kteří navštíví zeměkouli a posílají do své galaxie zprávy o lidech a jejich zvyklostech.

Reklama

Výběr článků

Načítám