Hlavní obsah

RECENZE: Talentovaná Sister Cristina funguje jen jako juke box

Právo, Jaroslav Špulák

Zpívající jeptiška Cristina Scuccia zvítězila letos v televizní soutěži Voice of Italy a nyní vydává svou první sólovou desku. Je na ní mimo jiné coververze slavné Madonniny skladby Like A Virgin.

Foto: ČTK

Sister Cristina je jeptiška Cristina Scuccia.

Článek

Scuccia je objevem italské hudební scény. Její jarní vystoupení v pořadu stanice RAI zhlédlo na devatenáct miliónů diváků a slova uznání za to, jak skvěle zazpívala coververzi písničky No One zpěvačky Alicie Keys, přišla až z Vatikánu. Rekordy ve zhlédnutích na internetu lámou i záznamy jejích vystoupení. Hold jí složila mimo jiné herečka Whoopi Goldbergová, která o filmové roli jeptišky ví své.

Nyní se objevilo její debutové album, které potvrzuje, že skutečně je talentem. Šestadvacetiletá rodačka ze Sicílie na něm vystupuje jako Sister Cristina a naservírovala tucet písniček, mezi kterými je řada coververzí. To je na albu bohužel to špatné, protože přes svou výjimečnost danou životem jeptišky, a kvůli neoddiskutovatelnému talentu jistě mohla počkat na dobré původní skladby.

Foto: Universal Music

Album Sister Cristina.

Od první chvíle nicméně přesvědčuje o tom, že umí na písničky hvězd, jakými jsou Madonna, Coldplay, Keane, Cindy Lauper či Jessy J, jít i z jiné strany, osobitě a s neotřelým projevem.

Mistrovsky ovládá svůj hlas, je silná ve vypjatých pasážích a dobře ovládá dynamiku, kterou písničky mají buď v původní verzi, nebo jim ji prostě dodala v rámci přezpívávání.

V závěrečné L’Amore Vincera, která je napsaná pro ni, ovšem nepřesvědčuje. Písnička je průměrná, má nádech italské kantilény, ale nedává jí prostor předvést vše, co její hlas skýtá.

Zatím je to tedy jen takový juke box.

Sister Cristina: Sister Cristina
Universal Music, 46:04

 Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Výběr článků

Načítám