Hlavní obsah

Waltari a Support Lesbiens zahajují společné turné

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská skupina Waltari a česká formace Support Lesbiens zahájí v sobotu 15. listopadu společné české koncertní turné. První vystoupení se odbude v pardubickém klubu ABC. Následuje dalších jedenáct zastávek.

Foto: archív kapely

Waltari jsou v České republice oblíbení už od počátku devadesátých let.

Článek

Obě kapely si připravily speciální, každá asi sedmdesátiminutový koncertní program. „Setlist budeme tentokrát ladit rockověji, oprašujeme nějaké starší tvrdší věci jako Wareligion nebo Meditating a zároveň jsme připravili skladby z posledního alba, které jsme doposud na koncertech nehráli. Například Criminal,“ prozradil kytarista Hynek Toman ze Support Lesbiens. Dodal, že samozřejmě dojde i na největší hity kapely.

Foto: archív kapely

Support Lesbiens připravili i několik starších skladeb.

Průřez nejznámějšími skladbami z jejich kariéry bude tvořit i páteř koncertního programu Waltari. „Poprvé zahrajeme také ukázky z nadcházejícího alba, které vyjde v únoru příštího roku. Bude to takový moderní cross over metal,“ říká zpěvák a baskytarista Kärtsy Hatakka. Bezmála tříhodinový hudební maratón v každém koncertním městě zahájí lokální předkapela. V Praze, Brně a Plzni to budou Proximity, dále třeba BU-FU, Pestalozzi nebo Forrest Jump.

Waltari a Support Lesbiens zahajují společné turné

15.11. Pardubice - ABC Klub

16.11. Písek - KD Písek

17.11. Zlín - Masters of Rock café

18.11. Praha - Rock Café

21.11. Most - KD Meduza

22.11. Jablonec nad Nisou - Woko Music Club

23.11. Plzeň - KD Šeříkovka

27.11. Brno - KC Semilasso

28.11. Karlovy Vary - Lidový dům

29.11. Krnov - Kofola Music Club

3.12.   Ostrava - DK Akord

4.12.   České Budějovice - Art IGY

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám