Hlavní obsah

Filmové premiéry: Kukuřičný ostrov, Železná srdce, Příběh Jamese Browna, Jessabelle a další

Právo, Věra Míšková

Vítěz karlovarského festivalu Kukuřičný ostrov se odehrává na řece Inguri, která tvoří hranici mezi Gruzií a Abcházií. V dubnu 1945 se odehrává děj filmu Železná srdce s Bradem Pittem v hlavní roli. Životní příběh zpěváka Jamese Browna vypráví film Get On Up. Cenu za nejlepší scénář dostal na canneském festivalu snímek Andreje Zvjaginceva Leviatan. Premiéru má i hororový thriller Jessabelle. Fantasy film pro celou rodinu, to je Magické stříbro - hledání kouzelného rohu.

Upoutávka na film Kukuřičný ostrovVideo: Artcam

 
Článek

Kukuřičný ostrov

Každé jaro přináší řeka Inguri úrodnou půdu z Kavkazu dolů na planiny. Vytváří malé ostrovy, útržky země nikoho. Ostrovy jsou rájem pro divoká zvířata a někdy i pro lidi. Na jeden z těchto ostrovů přichází starý abcházský farmář s mladičkou vnučkou. Zryje zemi a společně sázejí kukuřici. Tak jako zraje kukuřice, dozrává i mladá dívka v ženu a blíží se neodvratná konfrontace s koloběhem života, který nelze zastavit.

Kukuřičný ostrov, Gruzie / Francie / Německo / Švýcarsko / Česko 2014, 100 min., režie: Georgi Ovašvili, hrají: Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Irakli Samushia a další.

Železná srdce

Upoutávka na film Železná srdceVideo: Falcon

Nacistické říši již dochází dech, ale válka ještě neskončila. Zatímco spojenecká armáda se pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou do týlu nepřítele s cílem zaútočit na samotné srdce nacistického Německa.

Železná srdce, USA 2014, 135 min., režie: David Ayer, hrají: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman a další.

Get On Up - Příběh Jamese Browna

Upoutávka na film Get On Up - Příběh Jamese Browna Video: CinemArt

Mr. Dynamit, Kmotr soulu nebo Největší dříč v šoubyznysu. Všechny tyto přezdívky si vysloužil zpěvák James Brown. Film nazvaný podle jedné z jeho nejslavnějších písniček, je jednak silným životním příběhem, jednak si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný Brownovými největšími peckami.

Get On Up - Příběh Jamese Browna, USA 2014, drama, 139 min., režie: Tate Taylor, hrají: Chadwick Boseman, Viola Davisová, Dan Aykroyd, Nelsan Ellis a další.

Leviatan

Upoutávka na film LeviatanVideo: Film Europe

Leviatan se v Bibli objevuje jako mořská příšera, která vzbuzuje strach. Hlavní postava Zvjagincevova filmu Kolja žije v malém městě blízko Barentsova moře. Hned vedle domu, kde žije se svou mladou ženou a synem z prvního manželství, má vlastní autoopravnu. Avšak starosta blízkého města ho chce o dům, pozemek i práci připravit. Kolja se nenechá koupit, je neústupný a odmítá se vzdát...

Leviatan, Rusko 2014, drama, 141 min., režie: Andrej Zvjagincev, hrají: Alexej Serebrjakov, Elena Ljadova, Vladimir Vdovičenkov, Roman Maďanov, Anna Ukolova, a další.

Jessabelle

Upoutávka na film Jessabelle Video: Forum Film CZ

Jessie přijde po tragické nehodě o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Aby našla klid, nastěhuje se do starobylého domu v Louisianě, který kdysi patřil jejímu otci. Brzy se tam však začnou dít podivné věci a Jessie najde záhadný vzkaz od své matky, která zemřela před mnoha lety. Brzy pochopí, že tento dům je už dávno obýván i nějakou jinou bytostí.

Jessabelle, USA 2014, 89 min., režie: Kevin Greutert, hrají: Sarah Snooková, Mark Webber, Joelle Carterová a další.

Magické stříbro - hledání kouzelného rohu

Upoutávka na film Magické stříbro - hledání kouzelného rohuVideo: Film Europe

Po nekonečně dlouhém podzimním spánku se modří skřítci probudili do té nejchladnější zimy, jakou kdy zažili. Malé údolí s hospodářstvím, kde žijí červení skřítci, je ohroženo obrovským ledovcem. Lidé už údolí opustili a červení skřítci budou muset brzy udělat totéž. Dokáže královna Fjellrose pomoci Drengovi, králi červených skřítků?

Magické stříbro - hledání kouzelného rohu, Norsko 2011, 84 min., režie: Arne Lindtner Næss, hrají: Ane Viola Andreassen Sembová, Johan Tinus Austad Lindgren, Toralv Maurstad, Elsa Lystadová a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám