Hlavní obsah

Leighton-Pope byl kritický

Právo, šh

V pátek a sobotu se v Praze uskutečnil druhý ročník mezinárodního showcaseového hudebního festivalu Nouvelle Prague. Nabídl diskuse a panely na aktuální hudební témata a večer pak koncerty skupin z celého světa.

Foto: archív festivalu Nouvelle Prague

Britský hudební agent Carl Leighton-Pope

Článek

Jedním z pozvaných diskutujících byl i britský hudební agent Carl Leighton-Pope, majitel společnosti Leighton-Pope Organisation. Zastupuje či zastupoval Patti Smith, Bryana Adamse nebo skupiny Dire Straits či Simple Minds.

Měl řadu připomínek a návrhů ke zlepšení úrovně spolupráce světových agentů a promotérů koncertů v České republice. „Přitom Česko má pro umělce a jejich turné úžasnou polohu. Praha má spoustu výborných prostorů pro pořádání koncertů.“

Následně ale dodal: „V této branži nemůžete čekat, co vám spadne do klína. Musíte se zvednout a jít si za tím. Znám z České republiky jenom dva lidi, kteří jsou v branži dlouho, zajedou občas do Londýna a pobavíme se, co je nového a jak můžeme spolupracovat. Přitom vidím, že tu máte osm nebo deset dalších promotérů. Já je však neznám, protože za mnou nepřijdou. Možná je to tím, že pro ně nejsou moji umělci zajímaví, ale spíš bych řekl, že to je pasivita. Vím, že podobnou zkušenost mají i další londýnští agenti.“

„Dva trhy, které dnes v hudbě rozhodují, jsou Amerika a Anglie. Je tam několik velkých agentur, kterým každý den volají lidé z Německa a Rakouska. Mám ale neustále nabídky i ze Srí Lanky nebo Indie. Mám neustále ve schránce e-maily od lidí z celého světa. V podstatě nikdy ale nedostávám maily z České republiky. To by se mělo změnit,“ uzavřel svou úvahu.

Nouvelle Prague skončil v sobotu večer koncertem skupiny Zrní, která při něm pokřtila své album Následuj kojota.

Reklama

Výběr článků

Načítám