Hlavní obsah

Nové knihy: Formanová, Bissinger, Kriseová, Stingl i Falconer

Právo, František Cinger

Z novinek tohoto týdne vybíráme románový příběh Pavlíny Pořízkové vyprávěný Martinou Formanovou i vyprávění o postupném poznávání dvou bratrů s rozdílnými mentálními možnostmi od amerického prozaika Buzze Bissingera. Zaznamenat si zaslouží doplněný životopis Václava Havla z pera Edy Kriseové, další cestopisná kniha Miloslava Stingla i severská krimi od Cariny Gerhardsenové. A chybět nemůže ani nový komiks.

Článek

Martina Formanová:

Případ Pavlína

Nové knihy

Románové zpracování dramatických osudů modelky a herečky Pavlíny Pořízkové, jejíž rodiče čtyři dny po 21. srpnu 1968 opustili republiku i třiapůlletou dceru. Netušili, jak složité bude úsilí o její vycestování i co všem přinese nové shledání.

Prostor, 216 stran, 287 Kč, e-kniha 144 Kč

Buzz Bissinger:

Den otce

Nové knihy

Dvojčata Buzze Bissingera se narodila tři minuty po sobě – ale dělí je propast. Gerry vystudoval univerzitu, bratr Zach je savant, trpí intelektuálními nedostatky, ale na druhou stranu je nadán zcela mimořádnou pamětí, výjimečnou orientací a bezprostřední upřímností.

Dokořán, přeložila Petra Pachlová, 260 stran, 299 Kč

Eda Kriseová:

Václav Havel

Nové knihy

Druhé rozšířené a revidované vydání životopisu prezidenta a dramatika, který vytvořila jeho spolupracovnice, s níž se znal z disentu. Příběh jeho osobnosti i rodiny, z které vzešel. Vůbec poprvé vycházejí vzpomínky úsměvné i vážné na první dva roky „na Hradě“.

Práh, 344 stran, 376 Kč

Miloslav Stingl:

Vúdú, zombie, karnevaly

Nové knihy

Žijící legenda cestopisné literatury zavádí do Nového světa mezi stále záhadnou a pozoruhodnou skupinu afroamerických obyvatel kontinentální Latinské Ameriky a ostrovů v Karibském moři. Vydáme se do Venezuely, Brazílie a zejména na četné ostrovy Antil.

Jota, 341 stran, 368 Kč, e-kniha 239 Kč

Carin Gerhardsen:

Světec

Nové knihy

Za svitu srpnového měsíce padne k zemi střelen do zátylku po večeru stráveném ve společnosti přátel milovaný a respektovaný otec rodiny Sven-Gunnar Erlandsson. Kdo si mohl přát jeho smrt? Jediné, čeho se dá chytit, je balíček karet, který se našel v kapse oběti.

Vyšehrad, přeložila Jana Chmura Svatošová, 256 stran, 268 Kč

Colin Falconer:

Isabela: Neohrožená královna

Nové knihy

Příběh královny Isabely vypráví osudy jediné ženy, která kdy zaútočila na Anglii a vyhrála. Tato historická událost, která i po staletích zůstává v Anglii tabu, změnila dějiny.

BB art, přeložila Petra Andělová, 256 stran, 299 Kč

Jonathan Meres:

Svět podle Norma: Může obsahovat ořechy

Nové knihy

Svět podle Norma je nová prudce srandovní knižní série o příhodách třináctiletého kluka, proti kterému se očividně spiknul celý svět. Určitě se zalíbí všem, kdo mají rádi „malého poseroutku“ od Jeffa Kinneyho.

BB art, přeložil Richard Podaný, 208 stran, 249 Kč

Warren Ellis, Darick Robertson:

Transmetropolitan 10: Naposled

Nové knihy

A je to tady! Na jedné straně pološílený novinář, kterého stěží snesou jeho vlastní asistentky, na druhé prezident USA. První z nich trpí degenerativní a debilizující mozkovou chorobou, druhý je totálně psychotický parchant. Jejich závěrečné střetnutí ustojí jen jeden.

BB art, přeložil Darek Šmíd, 240 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám