Hlavní obsah

Soulový Bilal udivující hlasovým rozsahem vystoupí v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražském klubu Futurum vystoupí 5. listopadu americký zpěvák Bilal, který se pohybuje na pomezí hip hopu a soulu. Kvůli svému velkému hlasovému rozsahu s ním spolupracovali přední představitelé obou žánrů včetně The Roots, Dr. Dre, Mos Defa či Eryky Badu a Jaye Z nebo Beyoncé.

Foto: LMB

Bilal

Článek

Bilal, který vystudoval hudební školu, se na přelomu tisíciletí začal prosazovat na newyorské scéně. Nahrávací smlouvu mu zařídil Aaron Comess ze Spin Doctors, což jen dokazuje šíři jeho záběru.

Na debutovém albu 1st Born Second se podíleli Soulquarianas, jejichž byl tehdy členem stejně jako Erykah Badu, i Dr. Dre i J Dilla. Píseň Soul Sista se dostala na 18. místo žánrového žebříčku. Druhá deska Love For Sale však byla natolik odlišná, že ji nahrávací společnost odmítla a Bilal ji nakonec zveřejnil jen na síti.

Až v roce 2010 mu vyšlo oficiální druhé album Airtilight´s Revenge. Loni na ně navázalo A Love Surreal, které má akustičtější zvuk. V žebříčku Billboardu se vyšplhala na 17. příčku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám