Hlavní obsah

Nová alba: Chinaski, Taylor Swift, Annie Lennox a další

Právo, Jaroslav Špulák

Chinaski vydávají možná své nejlepší album, Taylor Swift na novince opustila country a ponořila se do popu, Annie Lennox vzdala hold velikánům americké klasiky, Boris Carloff točil zase novinku všude jinde, jen ne doma. To a mnohem víc je nový albový týden.

Článek

Chinaski: Rockfield

Foto: BrainZone

Nová alba

Nové album nahrála kapela Chinaski ve velšském studiu Rockfield, odtud jeho název. Jsou na něm poprockové písničky, většinou s hitovým potenciálem, které pro kapelu produkoval Brit Greg Haver. Nechybí mezi nimi ani seriálová Víno.

Annie Lennox: Nostalgie

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská zpěvačka, která se proslavila v duu Eurythmics, se naposledy fanouškům připomněla albem A Christmas Cornucopia. Letos se rozhodla vzdát hold ikonám první poloviny minulého století. Nahrávka Nostalgia obsahuje skladby z takzvaného Great American Songbook. Tedy samé coververze.

Taylor Swift: 1989

Foto: Universal Music

Nová alba

Už na minulé desce koketovala čtyřiadvacetiletá americká zpěvačka více s popem než s country, na které stavěla od začátku svou kariéru. Aktuálně je v popu zcela. Její novinka je jejím již pátým studiovým počinem a dle slov samotné zpěvačky je inspirována hudbou osmdesátých let a New Yorkem. V názvu je rok jejího narození.

Škwor: 15 let - Praha Incheba Arena

Foto: Supraphon

Nová alba

Vzpomínka na loňský listopadový koncert ve vyprodané pražské Incheba Areně, při němž česká skupina Škwor oslavila patnáct let své existence. Série všech nejzásadnějších písní kapely s typickým rockovým soundem vychází na CD i DVD.

Boris Carloff: Morphosis

Foto: Championship Music

Nová alba

V Chorvatsku své nové skladby hudebník a producent Boris Carloff složil, na Islandu je s tamním producentem nahrál. Ve srovnání s debutem The Escapist jde o elektroničtější počin, na kterém jako nálada převládá melancholie. Písně jsou o rychlosti ubíhajícího času.

Nicole Scherzinger: Big Fat Lie

Foto: Sony Music

Nová alba

Na druhém sólovém albu americké zpěvačky Nicole Scherzinger pracovali mimo jiné slovutní producenti The-Dream nebo Tricky. Jde opět o sérii popových písniček, které ovívají jemné vlny r’n’b, ale třeba i hostování rappera T.I.

Jiří Šlitr: Plakala panna, plakala

Foto: Supraphon

Nová alba

Vycházejí dvě téměř neznámá vystoupení Jiřího Šlitra z podzimu roku 1969. Jde o ztracenou nahrávku pořadu Plakala panna, plakala. Po pětačtyřiceti letech je tak možné slyšet v dobré zvukové kvalitě autentické umělecké vystoupení jedné z významných osobností české kultury.

Různí: Karel Kryl 70

Foto: Supraphon

Nová alba

Letošní dvojí životní výročí písničkáře Karla Kryla (1944–1994) připomněl 8. dubna 2014 koncert ve vyprodané pražské Lucerně. Záznam večera, na němž se představili Tomáš Klus, Aneta Langerová, Xindl X, Divokej Bill a další, vychází na CD a DVD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám