Hlavní obsah

Akropolis Multimediale představí Cartonnage i Ohm Square

Právo, Jan Šída, Jaroslav Špulák

Ve dnech 24. a 25. října proběhne v pražském Paláci Akropolis festival Akropolis Multimediale. Kromě hudby poukazuje i na možnosti využití nových médií a progresivních uměleckých forem. Hlavním cílem je odkrýt další cesty ve využití symbiózy postmoderní vizuality a nekonvenční hudby.

Foto: ČTK

V pátek se představí skupina Cartonnage.

Článek

Akci odstartuje v pátek 24. října formace Cartonnage, která představí v pražské premiéře svůj electro-symfonický projekt The Synthosymphonica. Skupina jen pro tuto zvláštní příležitost vytvořila zbrusu nové kostýmy i doprovodnou projekci a pozměnila částečně i hudební složku.

„Pro nás to bude ojedinělé například v tom, že budeme hrát s komorním orchestrem,“ řekla Právu zpěvačka skupiny Cartonnage Vanda Choco. „Podle mě je kombinace naší elektroniky se smyčci zajímavá a písničkám moc sluší. Myslím si, že nic podobného se v nejbližší době nebude opakovat, protože dát takové vystoupení dohromady není jednoduché. K tomu budou k vidění samozřejmě zajímavé projekce a budeme mít kostýmy od našeho dvorního návrháře Josefa Tichoty.“

Sobotní večer zahájí kolem 19.30 hod. česko-slovenské trio LoveFoodFone pohybující se na pomezí deep dubstepu a bass music. Hlavní hvězdy večera Ohm Square vstoupí na pódium kolem půl deváté s netradičně pojatým koncertním křtem své letošní albové novinky A Curious Place Between Souls And Atoms. Za pomoci propracované scény a projekcí definuje název alba vizuálně.

„Autorem scény i projekce je Jan Šíma, který s námi spolupracoval již na videoklipu Humanic, za nějž na Ibiza Music Video Festival získal ocenění za produkci a diváckou cenu,“ doplňuje Jan 2 – polovina tvůrčího dua Ohm Square, které se po skončení koncertu postaví i za DJský pult na Malé scéně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám