Hlavní obsah

Trigger Hippy, poctivý rock z Nashvillu

Novinky, Stanislav Dvořák

Trigger Hippy je nový objev na americké rockové scéně, který ovšem není složen z nováčků, nýbrž velmi zkušených muzikantů a zpěváků. Debutová eponymní deska tomu odpovídá.

Foto: triggerhippy.net

Trigger Hippy

Článek

Trigger Hippy založil Steve Gorman, dlouholetý bubeník ikon southern rocku The Black Crowes, který si zahrál také s Jimmym Pagem nebo Stereophonics. Osud mu přihrál zpěvačku Joan Osborneovou, která měla v devadesátých letech obrovský hit One of Us, a zjistili, že jejich hudební názory jsou velmi blízké. S kytaristou a zpěvákem Jackiem Greenem, který doprovázel The Black Crowes na turné, a basákem Nickem Govrikem zformovali kapelu.

Jejich cílem bylo vytvořit nadupaný rockový projekt s jižanským nádechem, s kořeny v blues, funku, soulu. Kapelu, která by byla schopná jamovat, ale současně udržela pohromadě srozumitelnou, klasicky vystavěnou písničku, která zaujme v rockovém rádiu.

Základem je ne převratný, ale chytlavý blues-rokenrolový spodek, poctivé kytarové riffy, doplněné krátkými sóly i foukací harmonikou. Hodně bodů přidává vynikající souhra dvou vokálů – mužského a ženského – která je odlišuje od podobných, převážně chlapských kapel a dodává bohatost harmonii.

Kdo má rád The Black Crowes, Lynyrd Skynyrd nebo Dereck Trucks Band, nemůže udělat chybu, když si Trigger Hippy poslechne.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám