Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Kinům vládne Drákula

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká fantasy Drákula: Neznámá legenda si poslední víkend podmanila česká kina a přičetla si celkem 32 204 diváků.

Foto: CinemArt

Z filmu Drákula: Neznámá legenda

Článek

Americký film Garyho Shora Drákula: Neznámá legenda s Lukem Evansem, Dominikem Cooperem či Sarah Gadonovou se vydává do říše fantazie a legend. Vlad byl vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán požádá, aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem chrání.

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

V thrilleru Zmizelá se pátrá po Amy, která se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Ten si jde po vlastní ose a paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví blízkých ale ukazují právě na Nicka. Je obětí, nebo cynickým pachatelem?

Horor Annabelle pochází z dílny režiséra Johna R. Leonettiho. Když dostane Mia od manžela krásnou starou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů, netuší, že brzy do jejich domu vtrhnou vyznavači satanského kultu a brutálně je napadnou. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je posedlá Annabelle.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.14.Drákula: Neznámá legenda32 204
2.1.Zmizelá20 082
3.2.Annabelle16 737
4.3.Andělé všedního dne9 797
5.6.Tři bratři9 532
6.5.Dům kouzel8 707
7.8.7 trpaslíků4 937
8.9.Fakjů pane učiteli4 829
9.7.Labyrint: Útěk4 545
10.10.Divoké historky4 312

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám