Hlavní obsah

Nové knihy: Nesbø, Hájíček, Shem, Šabach, Uris

Právo, František Cinger

V rámci Velkého knižního čtvrtku připomínáme další detektivku norského mága Joa Nesbøa, román amerického lékaře a pedagogova Samuela Shema i britské prozaičky Kate Atkinsonové. Pozornost si zaslouží sleva e-knih, třeba Šabachova Občanského průkazu. Samozřejmě nemůže chybět nový komiks.

Článek

Jo Nesbø:

Přízrak

Nové knihy

Harry Hole se po třech letech strávených v Hongkongu vrací domů do Norska. Po příletu okamžitě míří na policejní ředitelství, kde žádá svého někdejšího nadřízeného, aby se mohl ujmout vyšetřování již takřka uzavřeného a objasněného případu vraždy na drogové scéně.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 518 stran, 399 Kč

Jiří Hájíček:

Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku

Nové knihy

Sedmnáct povídek z jihočeského venkova. Většina příběhů jsou všednodenní lidská mikrodramata, někdy jde více o zachycení nálady a atmosféry, jindy o vyprávění příběhu nebo o záznam životního pocitu či zkušenosti.

Host, 364 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Josef Formánek:

Úsměvy smutných mužů

Nové knihy

Příběhy čtyř pacientů, kteří se skamarádí při nelehkém úkolu – zbavit se závislosti, černého draka v sobě. Mrazí při sledování jejich předchozích životů, kdy se díky alkoholu ocitají až na pokraji smrti. To jim však při samotné léčbě nebrání zažívat humorné příběhy.

Gekko, 120 stran, 239 Kč, e-kniha 192 Kč

Amuel Shem:

Duch místa

Nové knihy

Po rozvodu a putování světem s Lékaři bez hranic se dr. Orville Rose dozvídá o matčině úmrtí a vrací se do fádního, zpátečnického městečka Columbia, kde zjistí, že chce-li si vysloužit atraktivní dědictví, musí strávit v opovrhovaném maloměstě svého dětství rok a třináct dní.

Argo, přeložil Petr Štádler, 456 stran, 389 Kč, e-kniha 248 Kč

Kate Atkinsonová:

Život za životem

Nové knihy

Hrdinka Ursula Toddová se narodí přiškrcená na pupeční šňůře a umře. Jenomže Ursuliny osudy smrtí nekončí. Prožívá totiž život za životem, do mrazivého zimního dne se rodí podruhé, potřetí i počtvrté a každý život je nová šance, pro ni, pro její rodinu i pro svět.

Argo, přeložila Daniela Theinová, 410 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Dominik Dán:

Uzel

Nové knihy

V roce 1988 nastal v kariéře Richarda Krauze významný zlom – z pochůzkáře se stal detektivem. Na oddělení vražd se eléva policejního řemesla ujmou starší kolegové Hanzel a Burge a rozhodnou se z něho vychovat detektiva podle svých představ.

Slovart, přeložil 312 stran, 339 Kč

Petr Šabach:

Občanský průkaz

Nové knihy

Autor vzpomíná na léta, kdy se i cesta s odpadky do popelnice před dům bez občanského průkazu mohla stát osudovou. Volně inspirován Stendhalem dělí policisty, kteří nám znepříjemňovali život, na švestkově modré, zelené, neviditelné a ty ostatní.

Paseka, 180 stran, e-kniha 64 Kč

Graham Brown, Clive Cussler:

Bouře

Nové knihy

Zvláštní tým NUMA je zpět s úkolem odhalit pozoruhodně odvážný plán. Kdo za tím plánem stojí? Muž, s jakým se ještě nesetkali – muž, který má v záloze ještě větší plány.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 320 stran, 349 Kč

Leon Uris:

Exodus

Nové knihy

Monumentální román vypráví o tragických osudech židovského národa a o postupném vzniku státu Izrael.

BB art, přeložila Štefanie Lorándová, 560 stran, 499 Kč

Andy Clarke, Jason Fabok, John Layman:

Batman Detective Comics 3: Imperátor Penguin

Nové knihy

Oswald Cobblepot má plán. Nechce už být opovrhovaným vládcem gothamského podsvětí, touží po tom, aby ho Gotham miloval. Zosnuje vražedný útok na Bruce Wayna, po němž by ho nahradil v roli štědrého, oblíbeného mecenáše. Penguinův plán však vezme nečekaný obrat.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 192 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám