Hlavní obsah

Miro Žbirka se do Londýna vrátí na start turné

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Miro Žbirka strávil část léta v legendárním londýnském studiu Abbey Road při nahrávání zbrusu nového alba.

Foto: Archív M. Žbirky

Miro Žbirka prožil půlku prázdnin v Londýně.

Článek

Po návratu domů pak natočil videoklip k písni Vianočná (O prímerí) na dvoj DVD The Best of Video, které vyjde na konci října, a finišuje s přípravami na turné Vánoční Best of Video Tour.

Chystaná DVD kolekce přinese soubor všech jeho videoklipů i další zajímavosti. Nadcházející turné pak bude čerpat inspiraci pro videoprojekce právě z nich.

„Na jednom nosiči bude kolekce mých videoklipů, na druhém archívní záběry ze Slovenské televize od samotného začátku mé kariéry včetně dvou hudebních filmů – Fanstory od režiséra Filipa Renče a Možno sa ti zdá od Martina Valenta. A protože jsem klasické koncertní turné jel naposledy se svou kapelou a symfonickým orchestrem před třemi lety, rozhodl jsem se na to konto uspořádat Vánoční Best of Video Tour 2014,“ tvrdí Žbirka.

V sobotu 25. října začne koncertní série v londýnském klubu 229 Venue. Pak se Žbirka s kapelou vrátí do Čech, kde odehrají devět koncertů. Turné uzavře šest vystoupení na Slovensku.

Program turné

25. 10. Londýn

10. 11. Teplice

12. 11. Plzeň

13. 11. České Budějovice

17. 11. Brno

18. 11. Zlín

20. 11. Prostějov

21. 11. Ostrava

23. 11. Pardubice

25. 11. Praha, Hybernia

26. 11. Praha, Hybernia

26. 11. Praha, Hybernia

26. 11. Praha, Hybernia

„Volba na to, aby turné začalo v Londýně, padla z mnoha důvodů. Jednak mám k tomu městu opravdu vřelý vztah a vím, že tam žije mnoho Čechů a Slováků, kteří se na koncert těší. Navíc jsem tam strávil minimálně polovinu letošního léta, abych připravil novou desku. Londýn a jeho legendární studio Abbey Road mi poskytly skvělé zázemí a mnoho inspirace, takže to bude svým způsobem i dík týmu, který se mnou na nové desce spolupracuje,“ vysvětluje Žbirka.

Reklama

Výběr článků

Načítám