Hlavní obsah

Javier Bardem se má postavit Deppovi v pátých Pirátech

Novinky, Stanislav Dvořák

Nekonečná řada Pirátů z Karibiku se brzy dočká už pátého dílu a podle serveru Variety chce tentokrát hlavního „záporňáka“ hrát Javier Bardem.

Článek

Podle zdrojů Variety Bardem bude hrát piráta-ducha, který se střetne s Jackem Sparrowem, opět v podání Johnnyho Deppa. Natáčet se začne hned v lednu roku 2015. Studio ale stále nenašlo mladého parťáka k Deppovi, někoho, kdo by byl ekvivalentem Orlanda Blooma z předešlých dílů.

Javier Bardem, který se narodil v roce 1969 na Kanárských ostrovech, zkoušel štěstí už v osmdesátých letech v různých nevýznamných španělských televizních seriálech a pošilhával po Hollywoodu. Tam se mu nakonec podařilo prosadit. Od roku 2000 už se často objevoval v poměrně velkých produkcích jako Collateral.

Když si zahrál ve vynikajícím a kritikou uznávaném snímku bratří Coenů Tahle země není pro starý (2007), obdržel Oscara a stal se v Americe skutečnou hvězdou. Woody Allen ho obsadil do role svůdce ve vtipné hříčce Vicky Cristina Barcelona (2007), kde si zahrál vedle Scarlett Johanssonové a poté následoval snímek Jíst, meditovat, milovat a také drama Biutiful (2010), které mu vyneslo nominaci na Oscara. Z komerčního hlediska lze za úplně největší úspěch jeho kariéry považovat bondovku Skyfall (2012). Aktuálně herec chystá koprodukční akční thriller The Gunman, kde by se měl objevit se Seanem Pennem a Idrisem Elbou.

Piráti z Karibiku patří k nejpopulárnějším komediím z posledních let. Rozpočet dalšího pokračování bude jistě opět astronomický a výsledek uvidíme v kinech v létě 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám