Hlavní obsah

Nová alba: Ondřej Havelka, U2 na CD, Bratři Ebenové a další

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na trh konečně dostala fyzická verze novinky irských U2, která byla od 9. září k dispozici pouze na internetu. Vyšlo i zajímavé album Ondřeje Havelky, jenž si na něm k šedesátinám nadělil elektroswingové skladby, novinka Jessie Ware, která bude mít v Praze koncert v únoru příštího roku, Macy Gray, Scooter a dalších.

Článek

Ondřej Havelka: Krize sem, krize tam...

Foto: Warner Music

Nová alba

Nové album českého swingového zpěváka Ondřeje Havelky tentokrát nabídne nejenom stylové standardy, ale také čtyři skladby, které Havelka a jeho Melody Makers natočili ve stylu moderního elektroswingu. Je to zajímavý úkrok od obvyklé tvorby.

U2 : Songs of Innocence

Foto: Universal Music

Nová alba

Po zářijové emisi nového alba irské čtveřice U2 na internetu vyšlo tento týden i na CD. V deluxe edici nabízí dvě nové skladby a upravené verze osmi písní z původní podoby. Zajímavý je černobílý obal nahrávky, na němž bubeník Larry Mullen Jr. objímá svého osmnáctiletého syna.

Bratři Ebenové: Čas holin

Foto: 100Promotion

Nová alba

Na novém albu Bratrů Ebenových se kromě producenta a kytaristy Pavla Skály a zvukaře Pavla Bohatého podílel britský zvukař Phill Brown, který nahrávku mixoval. Ebenové na něm nabídli třináct písniček tak, jak jsme od nich zvyklí.

Jessie Ware: Tough Love

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská elektrosoulová zpěvačka Jessie Ware vydává své druhé album. Podařilo se jí na něm nastolit velice příjemnou písničkovou atmosféru, namířila si to více k popovým břehům, jen je na celé ploše nahrávky na obtíž její trochu nepříjemný hlas.

Macy Gray: The Way

Foto: Mystic Production

Nová alba

The Way je již osmé studiové album zpěvačky Macy Gray. Napsala na ně skladby o tom, jak se z dítěte stávala umělkyně a také matka. Je to velice osobní kolekce, což je patrné i z velice procítěné interpretace písniček.

Scooter: The Fifth Chapter

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album německé elektrohouseové kapely Scooter je opět postaveno na tanečním rytmu, klubových zvucích a melodiích, které jsou v lepším slova smyslu pouze vtíravé. Je to klasické spotřební album pro roztančenou noc, hudební kulisa.

Kamelot a Roman Horký: Platinum Collection

Foto: Warner Music

Nová alba

Průřez kariérou brněnské skupiny Kamelot a jejího výhradního autora Romana Horkého zahrnuje písně ze všech alb, která vydali. Pořadí písní na trojalbu sestavoval sám Horký. Vybral na počin skladby, v nichž jsou jeho odžité příběhy nebo lidí, které poznal.

Těžkej Pokondr: Best Of II

Foto: Warner Music

Nová alba

Již podruhé v kariéře vzdává dvojice Roman Ondráček a Miloš Pokorný, tedy Těžkej Pokondr, hold skupině Bee Gees v podobě písně Kníra mám (Night Fever). Její verze podporuje celosvětovou charitativní kampaň Movember v boji s rakovinou varlat a prostaty. Kromě toho jsou na desce slavné hity s hravými českými texty, které dvojice v minulosti představila.

Ondřej Ruml: Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha

Foto: Warner Music

Nová alba

Zpěvák a hudebník Ondřej Ruml sáhl tentokrát po písních Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Upravil je v jazzovém duchu a natočil na album. Jako hosty si pozval mimo jiné Zdeňka Svěráka, Ondřeje Brzobohatého nebo Jiřího Macháčka. Jazzový přístup k nahrávkám je rozhodně pozoruhodný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám