Hlavní obsah

The Necks nabídnou ambientní jazz

– Praha
Novinky,

Australské trio The Necks, které vystoupí v úterý v pražském Paláci Akropolis, se pohybuje mezi ambientem, minimalismem a jazzem i elektronickou hudbou, jakou produkovali němečtí představitelé krautrocku. Za třicet let vydalo 17 alb.

Foto: Rachot

The Necks

Článek

Všichni tři členové tria jsou cenění muzikanti. Pianista a klávesák Chris Abrahams hraje i s Benders a Laughing Clowns a spolupracoval s The Church nebo Midnight Oil. Bubeník a kytarista Tony Buck doprovázel jazzmany Branforda Marsalise a Ernie Wattse, hrál s členem Sonic Youth Leem Ranaldem a vede australsko-japonskou industriální sestavu Peril. Basista Lloyd Swanton vydal osm alb se svojí skupinou The Catholics. Velké renomé získal, když doprovázel bluesmana Jimmyho Witherspoona.

První album Sex vydala skupina už v roce 1989 s jedinou hodinu dlouhou skladbou. Toto pojetí inspirované německými spacerockovými kapelami se pro The Necks stalo typické a podobně pojaté album Hanging Gardens ke kapele v roce 1999 přilákalo pozornost světa. Ve stejném duchu je i poslední loňská deska Open.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám