Hlavní obsah

Nové knihy: Poštulka, Macků, Dunantová, Olssonová, Llosa i McBain

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne přinášejí román Vladimíra Poštulky i prózu Jiřího Macků. Sarah Dunantová zavádí do renesanční Itálie. Detektivní příběhy nabízejí Kristina Ohlssonová, Mario Vargas Llosa i Ed McBain. Zaujmou rozhovory s Karolem Efraimem Sidonem i životopisná kniha o skupině Kiss. A nemůže chybět ani komiks.

Článek

Vladimír Poštulka:

Hřbitovní kvítí na smetaně

Nové knihy

Příběh kuchaře a známého textaře Evžena, dospívání v hornické Ostravě, hledání místa ve společnosti na okraji i v bohémském světě Prahy let šedesátých až po emigraci do Paříže a Švýcarska. Autor také přibližuje osudy řady spisovatelů a uvažuje o pravdivosti literatury.

Dokořán, Jiskrová Jaroslava-Máj, 520 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Jiří Macků:

Osudové koncovky

Nové knihy

Literární příběh inspirovaný životními osudy hokejisty, mistra světa Augustina Bubníka. V roce 1953 se v jáchymovských uranových dolech schází čtveřice mužů s rozdílnými zkušenostmi a názory. První přežil Osvětim, druhý dosáhl ve sportu vysoké mety.

Nakladatelství C, 112 stran, 149 Kč

Sarah Dunantová:

Krása & krev rodiny Borgiů

Nové knihy

Otec rodiny Rodrigo, který nade vše miluje své děti, se v Římě stává papežem. Nejstarší Cesare, později zvěčněný Machiavellim v knize Vladař, má chladné srdce, mladší Juan je záletník, nejmladší Jofré se musí oženit se ženou, která spala s oběma jeho bratry…

Pavel Dobrovský-Beta, přeložila Anna Grušová, 526 stran, 429 Kč

Kristina Ohlssonová:

Oběti ráje

Nové knihy

Na palubě plně obsazeného Boeingu 747 letícího ze Stockholmu do New Yorku má vybuchnout bomba. Únos dostane na starost kriminální inspektor Alex Recht spolu s energickým Edenem Lundellem z Protiteroristické jednotky Bezpečnostní policie.

Kniha Zlín, přeložila Luisa Robovská, 407 stran, 359 Kč, e-kniha 209 Kč

Mario Vargas Llosa:

Kdo zabil Palomina Molera?

Nové knihy

Milostný příběh ze současného Peru završený brutální vraždou se prolíná s popisem kastovní společnosti, kterou prorůstá korupce a nedůvěra v justici a armádu.

Garamond, přeložily Jana Novotná a Dora Poláková, 176 stran, 239 Kč

Ed McBain:

Koho zvolil vrah

Nové knihy

Na podlaze laciné nálevny leží dlouhovlasá rusovláska se čtyřmi střelnými ranami v hrudi. Mrtvá. Proč však ten strašný nepořádek? Byl vrah natolik rozrušený, nebo chtěl prostě zmást stopy?

BB art, přeložila Libuše Burianová-Hasenöhrlová, 176 stran, 249 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Hvězdička

Nové knihy

Elvíra nebyla odjakživa hvězda. Narodila se chudým rodičům, kteří toužili mít kluka. Ale Elvíra se stává hvězdou – nebo spíš hvězdičkou: akrobatkou cirkusu. Diváci ji milují, ale život za oponami není ani trochu hvězdný...

BB art, přeložila Daniela Feltová, 224 stran, 249 Kč

Andrew Fukuda:

Kořist

Nové knihy

Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.

Fragment, přeložil 344 stran, 249 Kč, e-kniha 179 Kč

Karol Efraim Sidon:

Tři rozhovory s Karlem Hvížďalou

Nové knihy

Ti knihy - rozhovory: Když umřít, tak v Jeruzalémě (aby lidé věděli, co je judaismus a jakého mají v Praze rabína), Červená kráva (aby Karel Hvížďala věděl, kým je) a Sedm slov (sedm rozhovorů o sedmi slovech, aby novináři viděli, co se dá všechno dělat s žánrem rozhovoru).

Galén, 315 stran, 300 Kč

Gene Simmons, Paul Stanley, Ken Sharp:

Nothin’ to Lose: Zrod KISS (1972 – 1975)

Nové knihy

Jedinečný pohled na vznik a hvězdný vzestup jedné z nejoblíbenějších rockových skupin. Autor knihu sestavil z rozhovorů se členy KISS a z osobních výpovědí mnoha lidí, kteří se pohybovali na tehdejší americké a světové hudební scéně.

BB art, přeložila Šárka Kubánková, 548 stran + 32 stran obrazové přílohy, 499 Kč

Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn:

Živí mrtví 12: Život mezi nimi

Nové knihy

Dvanácté pokračování hororového bestselleru, který inspiroval i televizní seriál. Hrdinové v dalším pokračování už zjistili, že dokáží žít s živými i mrtvými. Mohou však fungovat jako lidské bytosti?

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 136 stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám