Hlavní obsah

Morrissey má rakovinu. Odpočívat však nehodlá

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a textař Morrissey má rakovinu. Bez jakýchkoli dalších podrobností to sdělil v rozhovoru pro španělský deník El Mundo.

Foto: ČTK

Morrissey nechce ani s nemocí zpomalit.

Článek

Podle jeho slov mu lékaři v poslední době z tkáně odebrali už čtyřikrát rakovinné buňky. „Pokud zemřu, tak zemřu, a pokud nezemřu, tak nezemřu,“ citovaly ho nejenom španělské noviny.

Bývalý frontman skupiny The Smiths (1982–1987), vlastním jménem Steven Patrick Morrissey, dokončuje v současnosti svůj první román. Osobně se prý zatím cítí dobře a nehodlá respektovat doporučení lékařů, aby se už nevydával na koncertní turné. „Odpočinu si, až budu mrtvý,“ prohlásil.

Někdejší hudební publicista a spolupracovník časopisů New Musical Express či Melody Maker se netají tím, že pro jeho tvorbu jsou významnými inspirátory například Oscar Wilde nebo zpěvačka Sandie Shawová. V roce 2004 se dočkal ocenění Nejvlivnější umělec všech dob, které mu udělil New Musical Express. Na svém kontě má deset sólových studiových desek.

Reklama

Výběr článků

Načítám