Hlavní obsah

Filmové premiéry: Kmen, Annabelle, Andělé všedního dne i Divoké historky

Do kin přichází drama Kmen, horor Annabelle, černohumorné Divoké historky a také vieweghovská adaptace od Alice Nellis Andělé všedního dne.

Upoutávka na film KmenVideo: Film Europe

 
Článek

Kmen

Upoutávka na film KmenVideo: Film Europe

Režisér Miroslav Slabošpitský natočil ukrajinsko-nizozemské drama Kmen.  Hluchoněmý teenager Sergej nastoupí do specializované internátní školy. Aby zde „přežil”, stává se členem divoké organizace, tzv. kmene. Postupně se sžívá s místním prostředím a přizpůsobuje se jeho režimu. Náhodný sex s jednou z kmenových konkubín však přeroste v lásku, a Sergej tak proti své vůli musí porušit všechna nepsaná pravidla společenské hierarchie kmene.

Annabelle

Upoutávka na film AnnabelleVideo: Warner Bros. CZ

V americkém hororu Annabelle se vše točí kolem panenky, kterou John daruje nastávající manželce Mie. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle.

Divoké historky

Upoutávka na film Divoké historkyVideo: Aerofilms

Divoké historky Damiána Szifrona spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i v Karlových Varech.

Dům kouzel

Upoutávka na film Dům kouzelVideo: Mirius FD

Animovaný belgický snímek vypráví o kocourovi, který se ukryje v tajuplném domě starého kouzelníka, kde bydlí také celá řada nevšedních bytostí ze světa fantazie. Ale ne každý je nadšený příchodem nečekaného hosta. Králík Jack spolu s myškou Maggie udělají všechno pro to, aby kocourka vyhnali.

Andělé všedního dne

Upoutávka na film Andělé všedního dneVideo: CinemArt

Alice Nellis zfilmovala filozofující knížku Michala Viewegha o andělech a lidech. Andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám