Hlavní obsah

Nová alba: Prince, Jamie Cullum, Mig 21 a další

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na trh dostávají velice slibná alba. Za pozornost stojí například novinky Prince, Jamieho Culluma nebo našich Mig 21. Přehlédnout nelze ani řadu dalších alb.

Článek

Prince: Art Official Age

Foto: Warner Music

Nová alba

Nová deska popového Američana Prince nabízí jeho aktuální pohled na spojení popu a funku. Kolekce je stylově progresivní, velmi odvážná a ukazuje, že Prince ještě neřekl poslední slovo.

Jamie Cullum: Interlude

Foto: Island Records

Nová alba

I u nás populární britský jazzman Jamie Cullum se po popové desce Momentum vrací ke svému milovanému  jazzu. Jeho sedmá studiová nahrávka Interlude prezentuje klasiku z dob, kdy se výše zmíněný hudební styl formoval. Kolekce je postavená na stylových standardech, tak jako to třeba v poslední době udělali Lady Gaga a Tony Bennett na společném albu.

Mig 21: Album

Foto: archív kapely

Nová alba

Česká skupina Mig 21 se konečně dostala k novému studiovému albu. Stalo se tak po pěti letech (v roce 2009 vyšla nahrávka s Lelek Orchestra), své vlastní pak nevydala deset let. Jsou na něm písničky, které se nesou v duchu dosavadní tvorby kapely, tedy hudebně bohaté, textově vtipné. Žádná zásadní hudební revoluce se ale nekoná.

Wabi a Ďáblovo stádo: Příběhy písní

Foto: Supraphon

Nová alba

Druhé album písničkáře Wabiho Daňka a jeho kapely Ďáblovo stádo nabízí české verze countryových a trampských skladeb se silným příběhem. Na kolekci hostují Radůza a Jarek Nohavica, který se podílel na jedné skladbě i jako autor.

Lucie Bílá: Diamond Collection

Foto: Warner Music

Nová alba

Na populární 3CD edici Platinum Collection navazuje výjimečná řada „výběru výběrů“ (best of the best) Diamond Collection. První titul této edice zaznamenává historii kariéry největší ženy v české pop music Lucie Bílé. Diamond Collection mapuje fascinující vzestup vynikající zpěvačky od samého začátku 90. let až po nejnovější počin z letošního roku, dosud nevydanou taneční Devátou vlnu.

Lady Antebellum: 747

Foto: Universal Music

Nová alba

Prestižními cenami Grammy oceněná kapela Lady Antebellum se vrací svým v pořadí šestým studiovým albem. Opět se přiklání k pojení country s popem, na desce jsou nicméně patrné i rockové názvuky, které ji na mnoha místech dělají ve vyznění tvrdší než předešlé počiny.

Jana Koubková, Roman Hampacher, Jan Červenka: Smrt standardizmu

Foto: Multisonic

Nová alba

Nové album jazzové zpěvačky Jany Koubkové je o jejím současném vidění světa, kdy se už nestydí pojmenovat věci pravým jménem. Jak říká, je to nejazz, je to hodně nablueslé, trochu šanson a také trochu ptákovin, jak je již jejím zvykem.

Weezer: Everything Will Be Alright In The End

Foto: Universal Music

Nová alba

Dvaadvacet let existuje americká powerpopová skupina Weezer, která aktuálně vydává své deváté album. Spojuje na něm alternativní rock s popovými prvky, čehož výsledkem je vcelku originální, sympaticky „špinavý“ zvuk. Vkusné melodické linky formace vytváří jaksi mimoděk a přirozeně.

Tim McGraw: Sundown Heaven Town

Foto: Universal Music/Big Machine

Nová alba

Američan Tim McGraw je zkušeným countryovým tvůrcem, za kterým je již tucet studiových alb. Na tom třináctém se svým countryovým zpěvem a náladou hladí až popové linky. Jednotlivé skladby mají typickou americkou náladu, celkově je to velice příjemná deska.

Madeleine Peyroux: The Best of

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtyřicetiletá americká jazzbluesová zpěvačka má z čeho vybírat. Dvojalbum The Best Of sestavila z nahrávek ze svých šesti studiových alb. Vybrala písničky, které nejlépe profilují její hudební charakter.

Colbie Caillat: Gypsy Heart

Foto: Universal Music

Nová alba

Produkce alba americké písničkářky se mimo jiné zhostil Babyface, který pomohl například s pilotním singlem Try. Společně byli schopni na desku nahrát jak klasickou folkovou píseň, popůvku spojenou s r’n’b i klavírní baladu.

Gorgon City: Sirens

Foto: Universal Music

Nová alba

Gorgon City jsou britské elektronické duo a Sirens je jeho debutové album. Deska obsahuje třináct skladeb včetně hitů Ready For Your Love, Here For You i Unmissable. Na albu je i skladba Real se zpěvačkou Yasmin, kterou Gorgon City vydali v první polovině minulého roku.

Hozier: Hozier

Foto: Universal Music

Nová alba

Hozier je irský písničkář, který se pohybuje v oblasti indie rocku, soulu a blues. Jeho stejnojmenné debutové album nabízí sérii silných a autorsky prožitých písniček. Je to mimořádně příjemná a sofistikovaná deska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám