Hlavní obsah

U2 už mají sedmdesát procent nového alba

Novinky, Jaroslav Špulák

Přestože irská skupina U2 vydala své aktuálním album Songs of Innocence teprve před několika dny a do oficiálního prodeje se deska na všech nosičích dostane až po 10. říjnu, oznámila již, že má většinu písniček na další album připravenu.

Foto: Universal Music - Paolo Pellegrini

U2 na snímku k aktuálnímu albu

Článek

Baskytarista Adam Clayton to řekl v rozhovoru pro britský magazín Q. Prozradil, že chystaná čtrnáctá studiová deska s pracovním názvem Songs of Experience je již ze sedmdesáti procent napsaná.

„Máme sedmdesát procent materiálu. Zbývajících třicet procent bychom měli vytvořit poměrně snadno. Je ale těžké odhadnout, kolik energie bude třeba, abychom ty skladby zcela dokončili,“ uvedl.

Aktuální album Songs of Innocence (2014) nabídla kapela v první fázi vydání zdarma v digitální verzi na portálu iTunes. Způsob vydání dalšího alba není podle Claytona zatím známý.

„Jistě, bylo by předvídatelné, kdybychom to udělali stejně. Záleží ovšem na tom, jak dlouho bude trvat, než album dokončíme. Možná v té době bude fungovat nová metoda vydávání alb. Uvidíme. Třeba se do té doby změní zákony a budeme muset najít jiný způsob,“ řekl.

U2 plánují příští rok absolvovat k albu Songs of Innocence turné. Většinu koncertů chtějí odehrát v halách.

Reklama

Výběr článků

Načítám