Hlavní obsah

RECENZE: Naléhavost a temnota The Magic Numbers

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alias je v pořadí čtvrté album britské čtveřice The Magic Numbers. Prohlubuje na něm hudební řeč, kterou se dosud prezentovala, a mimoděk znovu potvrzuje svůj talent.

Foto: Universal Music

The Magic Numbers existují dvanáct let.

Článek

Její hudební řeč nicméně není pro posluchačské masy. Charakterizuje ji transparentní ponurost i melancholičnost, která se rozvíjí nad povětšinou poměrně nápaditými melodiemi. The Magic Numbers by je mohli opatřit svěžím zvukem, jistě si lze některé skladby na novém albu představit i ve veselém letním popovém střihu. To by ale nebyli The Magic Numbers.

Dvě sourozenecké dvojice, které formaci tvoří, se pohybují v oblasti indie popu. Tři členové kapely zpívají, což vytváří poctivou skupinovou atmosféru. Velmi slušivé jsou pak pianové party Michele Stodartové.

Foto: Universal Music

Obal nového alba The Magic Numbers.

Přestože zvuk nové desky je záměrně ponurý, kompozice mají tradiční písničkovou stavbu. V přednesu kapely jsou intenzivní, až naléhavé, některé jsou temné, všechny pak velice emotivní.

Možná je to ale právě ta emotivnost, ve které se některé pasáže prostorově delších skladeb trochu ztrácejí. Pakliže totiž kapela svůj zvuk neustále prohlubuje, jak již bylo řečeno, neznamená to, že jej jakkoliv zásadně posunuje či zpestřuje.

The Magic Numbers: Alias
Universal Music, 51:05

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám