Hlavní obsah

Víkend Mezi ploty v Bohnicích

Právo, (rh)

Festival Mezi ploty ovládne o víkendu opět areál Psychiatrické nemocnice Bohnice. A to ve zcela novém kabátu. Organizátoři festivalu se spojili i s Českou televizí, která formou DMS umožní divákům přispět na pomoc duševně nemocným.

Foto: archiv Tomáše Kluse

Jednou z hlavních hvězd na festivalu Mezi ploty bude i Tomáš Klus.

Článek

Spolupráce s Českou televizí vyvrcholí setkáním herečky Dejvického divadla Simony Babčákové s jejími kolegy, kteří sami překonali životní pády nebo psychické potíže. Záznam ze setkání odvysílá ČT2 v první den festivalu (18.55 Terapie Simony Babčákové).

Letošní ročník, který se odehraje na šesti scénách, svou účastí podpořili mj. Tomáš Klus, Lou Fanánek Hagen se skupinou Tři sestry, Čechomor, Ewa Farna, Sto zvířat, Michal Horáček s Českým kalendářem, Lenka Filipová s dcerou Lenny, Celeste Buckingham, Dan Bárta a Robert Balzar Trio, Michal Malátný známý z hudební skupiny Chinaski s programem věnovaným dětem, Tonya Graves, Václav Neckář, Laco Déczi, Pavel Šporcl, HaDivadlo, Anna Polívková s duem Aniby neřekla, Albert Černý s Lake Malawi a desítky dalších.

Cílem festivalu je kromě programu plného hvězd nabídnout i tématiku aktuálních psychických potíží, které je třeba rozpoznat a řešit už v jejich počátcích. A právě vystupující osobnosti si kladou za cíl poukázat na fakt, že tyto problémy se nevyhýbají ani celebritám a není třeba se za ně stydět ani bát se o nich mluvit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám