Hlavní obsah

Bridget Jonesová už potřetí

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sympatická, byť mírně ztřeštěná Bridget Jonesová, nesmazatelně zapsaná ve filmovém podání Renée Zellwegerové, je opět zpět!

Foto: nakladatelství XYZ

Bridget Jonesová: Láskou šílená

Článek

Její duchovní matka, spisovatelka Helen Fieldingová loni v říjnu vydala třetí díl s názvem Bridget Jonesová: láskou šílená. Ten nyní opět v překladu Barbory Punge Puchalské nabízí Nakladatelství XYZ. Chystá se i zvuková CD kniha.

Jonesové je jedenapadesát let, sama vychovává dvě děti, píše scénář, objevuje sociální média a všemožně se pokouší najít si partnera. Znovuobjevuje svou sexualitu v životní fázi, kterou někteří podle ní drze nazývají „střední věk“.

Foto: ČTK

Renée Zellwegerová, filmová představitelka Bridget Jonesové.

Stále magnetem na trapasy

V hloubi duše je ale Bridget stále rozpustilá třicítka, co se po hlavě vrhá do nových dobrodružství, věří v lásku až za hrob, je magnetem na trapasy a neustále řeší svou váhu. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co vlastně udělám, až řeknu „tři“…“) a některé zůstaly stejné („Nebudu jíst víc než tři Big Macy nebo panini se sýrem a šunkou ze Starbucks týdně…“), je jasné, že Bridget, kterou milují milióny čtenářů po celém světě, je zpátky v plné síle.

První díl série Deník Bridget Jonesové získal v roce 1997 prestižní cenu British Books Award za nejlepší knihu roku, u nás se jí prodalo skoro čtvrt miliónu výtisků.

„Fieldingová píše stále skvěle a tím, že svoji hrdinku dokonale zná, neboť stárne a zraje spolu s ní, dokáže být skutečně autentická. Znovu vás donutí se nahlas smát, budete i plakat a hlavně – budete ji milovat. Bridget je prostě zpět!“ vzkazuje čtenářům Petr Tychtl, programový ředitel nakladatelství XYZ. To v těchto dnech ladí termín příjezdu Helen Fieldingové do Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám