Hlavní obsah

Nové knihy: Styron, Kraus, Scarrow, Horáčková i Isajama

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdne nabízejí dosud knižně nevydané válečné povídky Williama Styrona, román Oty B. Krause, soubor ruské povídkové klasiky na téma opilství i portrét „českého Rimbauda v sukních”, Vladimíry Čerepkové. Chybět nemůže ani komiks, tentokrát první část série Hadžimeho Isajamy.

Článek

William Styron:

Až na krev

Nové knihy

Soubor pěti povídek autora (1925–2006), které nebyly nikdy vydány knižně. Zážitky z vojenské služby během 2. světové války i války v Koreji. Pacifistické příběhy připomínají odpor individualisticky a intelektuálně založeného jedince vůči bezduché moci.

Mladá fronta, přeložil Šimon Pellar, 272 stran, 289 Kč

Ota B. Kraus:

Cesta pouští

Nové knihy

Příběh autora (1921–2000), neprávem opomíjeného, nabízí osudy dospívajícího mladíka Štěpána, který prožívá tragédie 20. století. Ortenovsky bolestné hledání vlastní osobnosti v prostředí nadějí a zklamání, kdy nad vším visí tragický mrak holocaustu.

Akropolis, 343 stran, 350 Kč, e-kniha 150 Kč

Opilé povídky

Národní tragédie v ruské literární klasice

Nové knihy

Tolstoj, Arcybašev, Garšin, Čechov, Gorkij, Leskov, Andrejev, Kuprin, Averčenko, Zoščenko, Šukšin a Prilepin. Ti všichni zachytili opilce ve všech možných podobách. Bílé myšky jsou v těchto povídkách to nejpříjemnější, co lze v deliriu vidět.

Mladá fronta, přeložili Pavla Bošková a Libor Dvořák, 256 stran, 249 Kč

Simon Scarrow:

Legie

Nové knihy

Vzpoura otroků na Krétě byla potlačena, ale její vůdce gladiátor Ajax uprchl. Legionáři Cato a Macro dostávají úkol co nejrychleji ho najít a zajmout. Cesta je zavede do Egypta zmítaného nepokoji a ohrožovaného vojskem núbijského prince…

BB art, přeložili Ludmila Havlíková a Tomáš Havlík, 352 stran, 299 Kč

Vince Flynn:

Poslední muž

Nové knihy

Operace CIA jsou v ohrožení a tajný agent Mitch Rapp musí být stejně bezohledný a brutální jako nepřátelé v Afghánistánu. Určité síly v rámci jeho vlastní vlády však pracují proti němu i proti americkým zájmům.

BB art, přeložil Michal Prokop, 344 stran, 299 Kč

Alice Horáčková:

Vladimíra Čerepková

Nové knihy

Rozhovor s „českým Arthurem Rimbaudem v sukních“ (1946–2013), beatnickou legendou, která po srpnu 1968 odešla do Paříže, se stal základem portrétu mimořádné osobnosti, na kterou vzpomínají Juraj Jakubisko, Vráťa Brabenec, Pavel Landovský i přítel Pierre Helzel.

Argo, 416 stran, 398 Kč

Jan Čermák:

Kalevala Eliase Lönnrota a Josefa Holečka v moderní kritické perspektivě

Nové knihy

Kalevala (1849), nejzralejší plod finského národního obrození a sběratelského i básnického úsilí filologa a folkloristy Eliase Lönnrota, vychází v překladu Josefa Holečka (1894) i s kritickým komentářem a studií o vzniku a stavbě eposu ve světle nových bádání.

Academia, 1116 stran, 1200 Kč

Hadžime Isajama:

Útok titánů 1.

Nové knihy

Příběh z budoucnosti, kdy byl druh Homo sapiens téměř vyhlazen obřími bytostmi, které mají lidstvo jako základní položku svého jídelníčku. A právě při takovém masakru přijde Eren Yeager o matku. Aby se pomstil, vstoupí do speciální jednotky, která má za cíl zničení titánů.

Crew, přeložil Jan Horgoš, 196 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám