Hlavní obsah

Filmové premiéry: Andělé všedního dne, Výchozí bod, Equalizer a Plán

Právo, Věra Míšková

Alice Nellis natočila podle předlohy Michala Viewegha film Andělé všedního dne. Letošní karlovarský festival zahajoval film Výchozí bod s Michaelem Pittem v hlavní roli. Denzel Washington hraje bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla ve filmu Equalizer. Benjamin Tuček natáčel pět let film o proměnách územního plánu Prahy a všem, co s tím souviselo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 38. týden

Článek

Andělé všedního dne

Upoutávka na film Andělé všedního dneVideo: CinemArt

Hrdiny filmu jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory asi mnohé zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty.

Andělé všedního dne, ČR 2014, komedie /drama, 97 min., režie: Alice Nellis, hrají: Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský, Eliška Křenková, Bolek Polívka, Zuzana Bydžovská a další.

Výchozí bod

Upoutávka na film Výchozí bodVideo: CinemArt

Příběh Dr. Iana Graye, molekulárního biologa, jehož životním tématem je studium evoluce oka. Jeho práce jej zcela pohlcuje až do okamžiku, kdy se na večírku setká s  krásnou tajemnou dívkou Sofi a požádá ji, aby si mohl vyfotografovat její nádherné oči. Oproti vědecky racionálnímu a profesionálně skeptickému Ianovi je Sofi tvorem divokým a nespoutaným. Jejich vztah je nicméně intenzivní a pro Iana i nečekaně vášnivý.

Výchozí bod, USA 2014, sci-fi, 107 min., režie: Mike Cahill, hrají: Micheal Pitt, Brit Marlingová, Astrid Bergès-Frisbeyová, Steven Yeun a další.

Equalizer

Upoutávka na film EqualizerVideo: Falcon

Název filmu vychází z televizního seriálu z osmdesátých let a sdílí jeho základní zápletku - špičkově vycvičený muž převáží misky vah na správnou stranu v situaci, kdy bezmocní trpí. V tomto případě je to dívka Teri, jejíž utrpení probudí v McCallovi touhu konat spravedlnost.

Equalizer, USA 2014, akční, 132 min., režie: Antoine Fuqua, hrají: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretzová, David Harbour, Haley Bennett a další

Plán

Upoutávka na film PlánVideo: Aerofilms

Jakou cenu má veřejný prostor? Je developer sprosté slovo? Jaká architektura, taková společnost? Koho vlastně zastupují pražští zastupitelé? Takové a jiné otázky klade nový dokument Plán režiséra Benjamina Tučka, který sleduje změny, jimiž prošel původní Bémův koncept pražského územního plánu, jeho zrušení po volbách na podzim 2010, a vznik nového, tzv. Metropolitního územního plánu.

Plán, ČR 2014, dokument, 90 min., režie: Benjamin Tuček, účinkují: Pavel Bém, Adam Gebrian, Karel Randák, Tomáš Hudeček, Bohuslav Svoboda a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám