Hlavní obsah

Issová dotočila s Alicí Nellis pohádku podle Boženy Němcové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední klapka pohádky Sedmero krkavců podle předlohy Boženy Němcové padla o víkendu na hradě Zvíkov. Režisérka Alice Nellis ji natáčela v Česku i na Slovensku v atraktivních exteriérech.

Poslední klapka: Sedmero krkavcůVideo: Bioscop

 
Článek

„Krkavců se bát nemusíte,“ vzkazuje Alice Nellis spolu s producentkou filmu Ester Honysovou. Nové zpracování Sedmera krkavců podle nich slibuje nejen akční napětí, ale i překvapivý humor a veselé zpracování známé pohádky, kterou si velká část diváků a čtenářů mylně spojuje s temným televizním zpracováním z devadesátých let.

„Od začátku jsme pohádku vnímali především jako napínavý, ale přitom i veselý film, který svým příběhem dokáže v dětech, ale i jejich rodičích vzbudit napětí a emoce. Mám ráda pohádky, jejichž hrdinové jsou uvěřitelní a taky zábavní,“ dodala Alice Nellis.

Foto: Bioscop

Natáčení Sedmera krkavců

„Štáb po celých 53 dní absolvoval náročná natáčení v ne vždy příznivých podmínkách. Po dotočení exteriérových scén v horách na Slovensku, kde docházelo i k přerušení filmování z důvodu přírodních kalamit a povodní, se štáb spolu s herci vydal do lánu kopřiv poblíž hradu Zvíkov, ve kterém musela hlavní hrdinka Bohdanka v podání Marthy Issové zvládnout třídenní natáčení,“ informovala Jana Šafářová z Bioscopu.

Foto: Bioscop

Sabina Remundová v pohádce Sedmero krkavců

V pohádce si zahráli Martha Issová (Bohdanka), Zuzana Bydžovská (čarodějnice Gabriela), Sabina Remundová (královna Alexandra), Lukáš Příkazký (princ Bartoloměj), Václav Neužil (princ Norbert) či Kristína Svarinská (služka Marie).

Foto: Bioscop

Z natáčení pohádky Sedmero krkavců

Příběh vypráví o dívce zachraňující své bratry. Bohdanka se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké – sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svých bratrů.

Sedmero krkavců půjde do kin v únoru 2015 a poté se stane hlavní vánoční pohádkou v televizi Prima.

Reklama

Výběr článků

Načítám