Hlavní obsah

Marpo: Trouble Gang řadu lidí motivuje

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok po vydání poslední desky R!OT vydá hiphoper Marpoalbum Best of. Nahrávku, která se na trhu objeví v první půlce příštího měsíce, pokřtí 23. října v pražském klubu SaSaZu. Podle něj půjde o největší hiphopovou show v České republice.

Foto: Universal Music

Marpo vydal už pět alb.

Článek

Půjde jen o křest?

Ještě před rokem a půl jsme netušili, co se stane, a už vůbec nás nenapadlo, že se naše kariéra tak rozjede. Mluvím o sobě a Trouble Gangu, se kterým jsem umělecky spojený. Já si pak udělal plán na dva až tři roky dopředu, jak to dělávám, a s ohledem na to, jak dobře se nám daří, jsem v něm našel prostor pro pořádnou oslavu svých deseti let na hiphopové scéně. Dělám to samozřejmě déle, ale deset let pořádně, kdy to opravdu má smysl.

K oslavě patří i vydání bestof alba. Spousta lidí se divila, proč něco takového dělám, jestli to není brzy. Já už mám ve své diskografii ale pět desek, takže si myslím, že mám z čeho vybírat. Navíc již staré desky fyzicky nevlastním, a než bych vydával reedice, raději dám ty nejlepší tracky na bestofku. Chci na ni přidat ještě tři bonusy, podle kterých lidi poznají, jakým směrem se dál budeme ubírat. Vyjít by měla začátkem září a na koncertě si ji lidi budou moci koupit. Chci, aby to byl co nejlepší mejdan.

V čem bude koncert zvláštní?

Myslím, že to bude největší český hiphopový koncert. Nepůjde ani tak o počet diváků, i když pokud bychom klub vyprodali, rekord by to asi byl. Na mysli mám především produkci. Takovou techniku, jakou do SaSaZu přivezeme, u nás ještě nikdo z hiphoperů nepoužil. Pyrotechniku na koncertech obvykle používáme a budeme mít i speciální světla. Myslím si, že se můžeme rovnat velkým rockovým kapelám, které hrají v halách. Pódium, které bude v SaSaZu, stojí čtvrt miliónu. Dělal ho Martin Hruška.

Vyplatí se to?

Máme spočítané, že když bude plno, budeme na nule. Jdeme do toho naplno, chceme, aby lidi viděli, že i hip-hop může být ještě něčím zajímavý. Chceme udělat show na světové úrovni.

To pódium po koncertě zase složíte a nebudete ho dál používat?

Zatím to tak vypadá. Byl bych rád, kdybychom s ním mohli v rámci turné objet kulturáky. Na to si ale ještě netroufám. A do klubů ho nenarveme.

Vystupujete s mezinárodním Trouble Gangem. Co je to za skupinu lidí?

Trouble Gang je rodina, kterou tvoří naši a američtí hip-hopeři, producenti a dýdžejové. Jezdíme na koncerty sice pod mým jménem, ale ve skutečnosti je to tým, bez kterého bych nemohl existovat. V SaSaZu se představí i američtí členové Trouble Gangu, konkrétně Hard Target, Gemstar, KenstaLopez.

Jak vznikl Trouble Gang?

Dlouho jsem se na hiphopové scéně cítil jako odpadlík. Řekl jsem si tedy, že bych se měl s dalšími odpadlíky a outsidery spojit a sjednotit nás pod jednu značku. Tou je Trouble Gang. Strašně mě překvapilo, jak tuhle partu a celou tu myšlenku vzali za své fanoušci. Řadu z nich naše hudba a celý Trouble Gang motivuje, za což jsem rád. Proto to také děláme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám