Hlavní obsah

Hancock přiveze i Stingova bubeníka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký hudebník Herbie Hancock se chlubí all-star sestavou, s níž zavítá 29. listopadu do Brna (hala Vodova). Mimo jiné do ní patří Vinnie Colaiuta, bubeník Franka Zappy a Stinga.

Foto: Smart Communication

Herbie Hancock

Článek

Kapelu tvoří také zpěvák a kytarista Lionel Loueke z Beninu (Avishai Cohen, Esperanza Spalding), který je znám tím, že do jazzu dokáže invenčně zakomponovat africké vlivy, nebo basista James Genus, který hrál s Michelem Camilem a dalšími.

„Máme obrovskou radost, že konečně můžeme potvrdit nejsilnější možnou sestavu Hancock-Colaiuta-Genus-Loueke. Myslím, že nic lepšího si ani nelze přát a návštěvníci koncertu se můžou těšit na skutečně silný zážitek,“ uvedl umělecký ředitel festivalu JazzFestBrno Vilém Spilka.

Herbie Hancock patří k nejvlivnějším jazzmanům vůbec, nedrží se jednoho stylu a zasáhl i do pop music. Od šedesátých let minulého století hrával třeba s Milesem Davisem a v sedmdesátých propadl jazz-rocku a funku.

Elektronika a inteligentní pop

Během osmé dekády se dostal až na pole elektronické, např. s albem Future Shock a nejslavnějším hitem Rockit. Držitel čtrnácti Grammy za svou dlouhou kariéru spolupracoval s desítkami špičkových zpěváků různých stylů. Například v roce 2006 přišel s popovým albem Possibilities, na němž se setkali Sting, Annie Lennox, Carlos Santana, Joss Stone, Christina Aguilera a další.

Vstupenky v cenách od 790 do 2490 Kč lze zakoupit prostřednictvím webu www.herbiehancock.eu a v běžných předprodejích. Pořadatelé koncertu připravili i speciální vstupenky na nejatraktivnější místa v sále opravňující ke vstupu do VIP zóny v ceně 3490 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám