Hlavní obsah

Morcheeba. Jsou zase spolu a zahrají i v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

První koncert v Brně přislíbila britská formace Morcheeba. S původní zpěvačkou Skye se skupina vůbec poprvé představí 12. prosince v Bobycentru.

Foto: O & DP

Morcheeba

Článek

V devadesátých letech se Morcheeba zjevila na nezávislé britské scéně a získala velkou přízeň kritiky. Směska trip-hopu a soulu se zdála být svěží a neokoukaná, k tomu ještě sympatická Skye a sametově uklidňující vokál, který se vám usídlí v hlavě na dlouho.

Přes desky Who Can You Trust? či Big Calm se propracovali k funky-popovému albu Fragments of Freedom, které už zaznamenaly skutečně široké masy posluchačů, i těch komerčnějších. V televizi neustále rotoval hlavně hit Rome Wasn‘ t Built In A Day.

Skye později Morcheebu opustila a vydala docela povedenou sólovou desku Mind How You Go v roce 2006. Na ní se vzdálila elektronice a funku. Inspirovala se ve spirituálu a melancholickém popu se silnými refrény.

Morcheeba hrála s jinými zpěvačkami, ale i přes určité kvality to pořád nebylo to pravé. V roce 2010 Skye ohlásila návrat a s bratry Godfreyovými nakonec natočila i nová  studiová alba Blood Like Lemonade a Head Up High.

Vstupenky v cenách od 590 korun nabízí předprodejní síť Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám