Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dárce, Lepší teď než nikdy, Pošťák Pat a Ztracen 45

Právo, Věra Míšková

Sci-fi Dárce s Meryl Streepovou a Jeffem Bridgesem se odehrává v době, kdy na světě existuje jen štěstí. Michael Douglas a Diane Keatonová jsou hvězdami filmu Lepší teď než nikdy. Pošťák Pat se chystá do kin v animované podívané, ve které nechybí humor, akce ani písničky. Film Ztracen 45 je příběh jedné z nejvýznamnějších českých uměleckých rodin 20. století, který vznikl na podkladě deníků ženy Josefa Čapka.

Upoutávka na film DárceVideo: Bioscop

 
Článek

Dárce

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

Jonas vyrůstá v idylickém světě, kde lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce pravdivých vzpomínek lidstva - Dárce. Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět - pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací.

Dárce, USA 2014, sci-fi fantasy, 89 min., režie: Phillip Noyce, hrají: Brenton Thwaites, Jeff Bridges, Meryl Streepová, Katie Holmesová, Alexander Skarsgärd a další

Lepší teď než nikdy

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Existuje milión důvodů, proč nemít rád realitního makléře Orena Littlea. Na každého, kdo mu zkříží cestu, je schválně nepříjemný, a nechce nic jiného, než prodat poslední dům a v klidu a míru odejít do penze. Dokonce i sousedce Leah, která ho vytrvale zve na mojito, se dostává jen rázných odmítnutí. Orenův život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří nečekaně objeví syn Luke, a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho devítiletou dceru Sarah.

Upoutávka na film Lepší teď než nikdyVideo: CinemArt

Lepší teď než nikdy, USA 2014, romantická komedie, 94 min., režie: Rob Reiner, hrají: Michael Douglas, Diane Keatonová, Sterling Jerins, Annie Parisseová a další

Pošťák Pat

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Britský seriál Pošťák Pat zná každé dítě a každý rodič: první série se na BBC vysílala už v roce 1981 a po celou dobu si udržuje svůj klasický plastelínový styl, jenž později proslavili i Wallace a Gromit. První celovečerní film nachystal Pošťákovi Patovi dobrodružství v pěvecké talentové soutěži v době, kdy městečko ohrožují roboti, kteří vypadají jako on.

Upoutávka na film Pošťák PatVideo: Bontonfilm CZ

Pošťák Pat, USA 2014, animovaný, 88 min., režie: Mike Disa

Ztracen 45

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Deníky Jarmily Čapkové z let 1932 – 38 a 1945 – 47 začínají zklamáním z vychladlého manželství a končí zoufalým hledáním ztraceného muže v troskách nacistického Německa. Film rekonstruuje příběh vzkříšené lásky na pozadí válkou zničené Evropy i tíhu nenaplněné šance, které Jarmila věřila po celý život.

Upoutávka na film Ztracen 45Video: CinemArt

Ztracen 45, ČR 2014, dokudrama, 67 min., režie: Josef Císařovský, hrají: Taťjána Medvecká, Saša Rašilov, Anna Císařovská

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám