Hlavní obsah

Nová alba: Royal Blood, Helena Vondráčková i Accept

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový školní rok přináší několik zajímavých desek, přičemž si na své přijdou i příznivci heavy metalu. Novinky skupin HammerFall a Accept stojí totiž rozhodně za slyšení.

Článek

Royal Blood: Royal Blood

Foto: Warner Music

Nová alba

Brightonská dvojice Royal Blood debutuje stejnojmenným albem. Inspiraci pro svou hudbu našli Britové v garážovém rocku a blues rocku, tedy hudbě šedesátých let. Přibližují se té době i zvukem, takže v tomto ohledu to není nic nového. Charismatické jsou ale skladby, v nichž hrají prim agresivita, dynamika i změny nálad. Ve Velké Británii je to nejúspěšnější debut za poslední tři roky, v prodejním žebříčku je první.

Helena Vondráčková: Best Of The Best

Foto: Supraphon

Nová alba

Zpěvačka Helena Vondráčková oslavuje padesát let na hudební scéně. Vydává k tomu dvojalbum se svými největšími hity. Na začátku je písnička Červená řeka, která její kariéru odstartovala. Jako poslední je na kolekci skladba Oheň lásky, novinka nahraná speciálně pro výběrové album.

Angus & Julia Stone: Angus & Julia Stone

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí album zajímavé australské dvojice se hned po vydání dostalo na první místo národní hitparády a vede si dobře i na evropském trhu. Bratr a sestra Stoneovi vytvářejí poklidnou atmosférickou muziku na hranici folku a blues.

Ariana Grande: My Everything

Foto: Universal Music

Nová alba

Jednadvacetiletá americká zpěvačka a herečka Ariana Grande se aktuálně věnuje především zpěvu. Rok po emisi debutu vydává své druhé album My Everything. V písničkách, na nichž se podílela i jako spoluautorka, spojuje pop s r’n’b, ovšem výsledek je průměrný. Skladbám chybí výrazné nápady a Ariana Grande není hlasově příliš zajímavá interpretka.

HammerFall: (r)Evolution

Foto: Warner Music

Nová alba

Deváté album powermetalových Švédů HammerFall vznikalo zčásti ve studiu kytaristy Oscara Dronjaka v Göteborgu, zčásti ve Spojených státech, kde byly natočeny zpěvové linky Joacima Canse. Pro kapelu je album návratem k syrovým metalovým kořenům.

Accept: Blind Rage

Foto: Warner Music

Nová alba

Podobně jako dvě předešlá alba (již s novým vokalistou Markem Tornillem) i novinku vyprodukoval Andy Sneap. Kolekce je energická, plná tradičních metalových obratů, postupů a pasáží a rozhodně patří mezi lepší díla, která kapela kdy vydala. Je to její čtrnáctá deska.

Imogen Heap: Sparks

Foto: Megaphonic Records

Nová alba

Čtvrté studiové album britské zpěvačky vznikalo plné tři roky, od roku 2011 do letoška. Jde o koncepční desku vyprávějící příběhy, které umělkyně vyslechla od svých fanoušků. Produkovala ho sama Imogen Heap.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám