Hlavní obsah

Chystá se rocková opera o Faustovi i metalový klip se Střihavkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holešovická RockOpera Praha hlásí uvedení nové rockové opery, která vychází z klasického příběhu o Faustovi. Premiéra má být koncem roku.

Foto: PRÁVO – Petr Horník

Kamil Střihavka

Článek

Příběh Fausta, silně spojený i s Prahou, je legenda německého původu, která se šíří od šestnáctého století po celém světě. Jedná se o jednu z nejčastěji přepracovávaných legend - inspirovala desítky literárních, filmových i divadelních počinů. Ve všech verzích doktor Faust uzavírá pakt s ďáblem, aby získal mimořádné schopnosti.

Skutečný Johann Georg Faust byl alchymista, mág a pravděpodobně podvodník, který se toulal po Evropě v 16. století. Některé knihy ho líčí jako šarlatána, jiné zase jako téměř sympatickou postavu.

V těchto dnech se také natáčí klip Prokletí s Kamilem Střihavkou doprovázející metalovou operu 7 proti Thébám. „Skladba Prokletí je stěžejní písní z nově vydaného dvojalba 7 proti Thébám. Tato metalová opera je dávným příběhem o lásce, zradě a touze po moci. V hlavní roli Oidipa, Polyneika a Kreona se ve videoklipu představí Kamil Střihavka, Jan Toužimský a Viktor Dyk,“ sdělil producent RockOpery Praha Milan Steigerwald, který je také autorem hudby Prokletí. Režie videoklipu se ujal Allan Šubert.

„RockOpera Praha je především skvěle šlapající sehraná kapela s geniální rytmikou otce a syna Richardů Scheuflerových, se šťavnatými kytarami Davida Pavlíka a Jana Peše a objevnými klávesami Milana Steigerwalda. A právě tahle kapela je hlavní hvězdou nového klipu. Je magnetem pro Oidipa Kamila Střihavku, který se souborem spolupracuje nejen při natáčení desky a videoklipu. Už 30. září se po půlroční pauze představí v rockové opeře Romeo a Julie, která zahájí letošní sezónu RockOpery Praha,“ dodala autorka textu Pavla Forest.

Premiéra Fausta proběhne 11. prosince. Více informací naleznete na www.rockopera.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám