Hlavní obsah

Hyperaktivní Prince vydá dvě desky současně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký hudebník, který si říkal, pak chvíli neříkal a pak zase říkal Prince, byl vždy znám natáčením obrovského množství hudby, kterou vypouštěl do světa různými alternativními způsoby. Nyní hodlá vydat studiová alba Art Official Age a PlectrumElectrum v jeden den, 29. září.

Foto: Warner Bros.

Prince: Art Official Age

Článek

Firma Warner Bros. oznámila poměrně překvapivou novinu, že Prince se k nim po osmnácti letech vrací. Už v roce 1978 u nich začínal a později tam vydal slavné desky jako Dirty Mind, Purple Rain a Sign ‘O’ the Times.

Dvě nové desky se prý liší stylově, Art Official Age je spíše ve stylu soulu a r’n’b, PlectrumElectrum se pohybuje ve funk-rocku a natočil ho s kapelou 3rdEyeGirl.

Foto: ČTK

Prince by měl v letošním roce vydat nové album.

Prince je samorost, který někdy dostává zvláštní nápady. Jednou se chtěl soudit s vlastními fanoušky o milióny dolarů, protože dali na internet amatérské záznamy z koncertů (nakonec si to rozmyslel) a jindy zase dával svá alba zadarmo na internet, protože se nechtěl dohadovat o vydání s manažery velkých studií. Jedno album nechal rozdávat jako přílohu k novinám.

Proslavil se hlavně v osmdesátých letech a natočil řadu nadčasových hitů, jako je balada Purple Rain nebo písně Little Red Corvette, Raspberry Beret, Alphabet Street a Cream. Bohužel patří k malé skupině legendárních amerických umělců, kteří zásadně nejezdí do ČR (podobně Stevie Wonder, Lynyrd Skynyrd).

Reklama

Výběr článků

Načítám