Hlavní obsah

Richard Krajčo: Kryštof se vrátí příští rok

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina Kryštof má za sebou mimořádně úspěšné období. Vydala výborně přijaté album Inzerát, absolvovala k němu halové turné, loni uspěla na letních festivalech, hraje pro své fanoušky na lavičkách v českých a moravských městech, zvítězila v anketě popularity Český slavík a letos připravila a vyprodala letní Kryštof kempy, festivaly pro celou rodinu.

Foto: ČTK – Jaroslav Ožana

Richard Krajčo má plány na rok a půl dopředu.

Článek

Následující sobotu absolvujete v Plzni na Lochotíně poslední Kryštof kemp. Co bude potom?

Bude to na delší čas náš poslední koncert. Stáhneme se pak ze scény a rok a čtvrt nebudeme hrát. Možná někam vyjedeme za fanoušky na lavičky, to asi ano, protože nás to baví a těšíme se na to. Nezúčastníme se ale například v příštím roce žádných festivalů. Na pódia se vrátíme až v říjnu, kdy odehrajeme halové turné k novému albu. To by mělo vyjít někdy v období května až června 2015.

V jakém stadiu nahrávání album je?

Pět písniček už máme natočených, což je půlka alba. Dvě z nich jsme lidem pustili na Kryštof kempech do sluchátek, aby si mohli udělat představu, jak to bude vypadat dál. Máme už také připravených dalších sedm písniček, které budeme aranžovat na krátkém soustředění, pak je pošleme našim producentům do Ameriky a oni dvě z nich vyřadí, aby jich na albu bylo deset. V listopadu pak přiletí k nám a společně těch pět vybraných písniček natočíme.

Jak se bude nové album jmenovat?

Představu mám, protože mám už představu o všem, co bude za rok nebo rok a půl. Nechci vám to ale ještě prozradit. Momentálně se rozhodujeme mezi dvěma názvy. Oba jsou jednoslovné a v obou případech jde o slovní hříčky.

Na minulém albu Inzerát vám s texty pomohl Petr Harazin, zpěvák skupiny Nebe. Budete s ním spolupracovat i na nových textech?

Zatím jich máme napsaných sedm. Šest je mých a jeden jsme udělali s Petrem. Myslím si ale, že dál pokračovat nebudeme. Klukům ze skupiny Nebe spojování s mým jménem spíše škodí a bude lepší, když půjdou dál sami. Je na čase vydat se vlastní cestou. Jsou šikovní, prosadí se.

Na albu Inzerát jsou duety s Jaromírem Nohavicou a Tomášem Klusem. Budou nějaké i na novince?

Jeden tam bude určitě, se zpěvačkou Lenny. Společná písnička se jmenuje Každé ráno. O druhém duetu zatím moc neuvažujeme, i když nás napadlo, že bychom rádi zkusili nahrát ho s někým ze zahraničí. Byla to ale jen taková úvaha, nevím, jestli k tomu dojde.

Lenny zpívá své písničky anglicky. Jak bude zpívat na vašem albu?

Česky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám