Hlavní obsah

Emmy získali Sheldon i Taková moderní rodinka

Americkou televizní cenu Emmy za nejlepší komedii si odnesl seriál Taková moderní rodinka, prestižní ocenění získal již popáté za sebou. V kategorii nejlepší dramatický pořad pak uspěl seriál Perníkový táta, nejlepším komediálním hercem je Jim Parsons, představitel Sheldona Coopera. Ceny Emmy, které jsou považovány za obdobu filmových Oscarů, se předávaly v Los Angeles v noci na úterý.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Jim Parsons

Článek

Taková moderní rodinka sklidila úspěchy i v dalších kategoriích. Nejlepším hercem ve vedlejší roli v komediálním seriálu se stal Ty Burrell, který v Takové moderní rodince hraje dětinského otce rodiny Phila. Za režii byla oceněna Gail Mancusová.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Gail Mancusová

V kategorii nejlepší režie minisérie, televizního filmu nebo dramatického speciálu uspěl Adam Bernstein s kriminálním dramatem Fargo.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Ty Burrell

Jim Parsons získal za roli geniálního vědce Sheldona Coopera v seriálu Teorie velkého třesku svou čtvrtou televizní cenu Emmy v kategorii nejlepší herec v komediálním seriálu. V ženské kategorii prestižní ocenění získala za výkon v seriálu Viceprezident(ka) Julia Louisová-Dreyfusová.

Foto: Casey Curry, ČTK/AP

Bryan Cranston

Emmy za nejlepší scénář pro minisérii, televizní film nebo dramatický speciál získal Stephen Moffat za třetí díl třetí série Sherlocka s názvem Poslední přísaha. Za tento díl byl oceněn i Martin Freeman jako nejlepší herec ve vedlejší roli v minisérii nebo televizním filmu a Benedict Cumberbatch jako nejlepší herec v minisérii nebo televizním filmu.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Julia Louisová-Dreyfusová

Allison Janneyová si odnesla cenu za roli babičky v seriálu Mom (Mamka) jako nejlepší herečka ve vedlejší v komediálním seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám