Hlavní obsah

J. K. Rowlingová vydala nový příběh ze světa Harryho Pottera

Právo, (MIŠ)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová vypustila novou povídku zasazenou do světa Harryho Pottera. Příběh je biografií čarodějky a zpěvačky Celestýny Warbeckové. Informaci o tom přinesl server mtv.com.

Foto: ČTK

Britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová

Článek

Jedná se o další krátkou povídku po nedávných aktualitách ze života ústředních postav románu – Harryho, Rona a Hermiony. Celestýnu Warbeckovou popisuje Rowlingová jako svou oblíbenou postavu mimo hlavní dění čarodějné ságy.

Podle příběhu je Warbecková bradavická absolventka, která slavnou školu čar a kouzel navštěvovala jen z důvodu neexistence uměleckých škol pro čaroděje. Celestýnina matka tak neustále bombardovala Bradavice dopisy o tom, že by měly být založen sbor, divadelní klub nebo taneční hodiny, kde by její dcera mohla projevit svůj talent.

Rowlingová tvrdí, že ačkoli Celestýnu během filmové série o Harrym Potterovi nespatříme, byla součástí kouzelného světa už od jeho vzniku. Je však možné, že se objeví ještě v nějakém budoucím příběhu či ve filmové adaptaci knihy Fantastická zvířata a kde je najít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám