Hlavní obsah

V Izraeli bude přehlídka českých filmů

Nové snímky režisérů Zdeňka Tyce, Alice Nellis, Jana Hřebejka, Martina Duby i debuty Jiřího Mádla a Ondřeje Sokola uvede pátý ročník přehlídky Czech Film Week, kterou v Izraeli pořádají Česká centra. Na akci, která se uskuteční od 20. srpna do 10. září, se bude promítat i restaurovaná verze legendárního snímku Františka Vláčila Marketa Lazarová z roku 1967.

Foto: Profimedia.cz

Z projekce filmu režiséra Jiřího Mádla Pojedeme k moři: Lucie Trmíková, Petr Šimčák, Jaroslava Pokorná, Jan Maršál, Jiří Mádl a Anastázie Chocholatá

Článek

"Celkem bude promítáno sedm filmů v pěti izraelských městech. Slavnostní zahájení letošního ročníku se uskuteční v telavivské cinematéce za účasti Zdeňka Tyce, dalším hostem bude Jiří Mádl. Oba tvůrci do Izraele přijíždějí na pozvání Českého centra Tel Aviv," řekla mluvčí Českých center Petra Jungwirthová.

Přehlídka se podle ní řadí k nejvyhledávanějším filmovým akcím v Izraeli. S výběrem české kinematografie se tamní publikum seznamuje od roku 2010 a zájem diváků neustále roste.

Hlavním cílem přehlídky je propagace české kinematografie, podpora filmového umění a mezinárodní výměny. Kromě Czech Film Weeku České centrum organizuje další filmové události, například premiéru Hořícího keře za osobní účasti režisérky Agnieszky Hollandové, herečky Tatiany Pauhofové a producentky Terezy Polachové. Podporuje premiéry českých filmů na významných izraelských mezinárodních festivalech i spolupráci českých a izraelských studentů filmových škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám